01 / 05 / 2024

Depolama hizmetlerinde en çok talep 1+1 evlere! 

Depolama hizmetlerinde en çok talep 1+1 evlere! 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, YÖK’ün eğitime online devam etme kararı almasıyla öğrenciler aile evlerine dönüyor. Dşya depolama hizmetlerinde bir önceki döneme göre yüzde 77 artış yaşanırken, en çok talep 1+1 evlere yönelik oldu...



Koronavirüs tedbirleri kapsamında, YÖK’ün eğitime online devam etme kararı vermesiyle birlikte öğrenciler aile evlerine geri dönüyor.

Üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesiyle evlerini boşaltıp aile evlerine dönen üniversite öğrencilerinin depolama hizmetlerine talepleri arttı. Türkiye’nin en büyük online hizmet platformu Armut.com, YÖK’ün üniversitelerin eğitime devam etmeyeceğini duyurduğu 26 Mart tarihinden bu yana, eşya depolama hizmetlerinde bir önceki döneme göre yüzde 77 artış gözlendi.

Öğrencilerin eşya depolama hizmetine paketleme ve taşıma hizmetlerinin de dahil olmasını daha çok tercih ettiği belirtiliyor.

Talepler üç büyük şehirden

Taleplerin ağırlıklı olarak öğrencilerin yoğunlukta olduğu İstanbul,  Ankara  ve İzmir’den olduğu kaydedildi. Bu üç büyük şehirden sonra ise Antalya geliyor.

Depolama hizmetlerine taleplerin en çok 1+1 evlere yönelik olduğu tespit edildi. Uzaktan eğitim sürecinin ne kadar devam edeceği açıklanmamışken, kullanıcıların istenen depolama süresini 3-6 ay arası olarak tercih etti gözlemleniyor.


Geri Dön