Kent Haberleri

Deprem bölgesinde çalışan memurlara tazminat ve fazla çalışma ücreti müjdesi

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 6 Şubat tarihinde yaşanan büyük depremlerden etkilenen bölgelerde görev yapan kamu personeline 6 ay boyunca 2 bin 59 lira 99 kuruş tazminat ve fazla çalışma ücreti ödemesi yapılacak.

6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen yerlerdeki kamu personeline tazminat ve fazla çalışma ücreti ödenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu kapsamda, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep,Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Kilis, Osmaniye illeri ile Adana ilinin Çukurova, Ceyhan, Seyhan, Kozan ve Yüreğir ilçeleri, Elazığ ilinin merkez, Baskil, Karakoçan, Kovancılar, Maden ve Palu ilçeleri ve Diyarbakır ilinin Bağlar, Bismil, Çermik, Kayapınar, Sur ve Yenişehir ilçelerinde sürekli görevle fiilen çalışan, Devlet Memurları Yasası, Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Yasası, Uzman Jandarma Yasası, Uzman Erbaş Yasası, Hakimler ve Savcılar Yasası ile Yükseköğretim Personel Yasası’na tabi personele, kamu kurum ve kuruluşlarında sürekli ve geçici işçi olarak görev alan personele, kanun hükmünde kararname (KHK) ve diğer mevzuat gereği sözleşmeli olarak çalıştırılan personele, ilgili mevzuatı gereği görev alan diğer personele 2 Şubat tarihinden itibaren 6 ay süreyle 2 bin 59 lira 99 kuruş tazminat ödemesi yapılacak.

İşte detaylar...

 GEÇİCİ GÖREVLE GİDENLER

İlgili tazminat, depremle söz konusu bir görevin ifası için karar kapsamındaki yerlerde geçici olarak görevlendirilen kişilere de verilecek.

Söz konusu tazminattan, eşlerden her birinin ayrı ayrı yararlanması halinde her bir eşe bu ücretin yüzde 75 kadarı ödenecek.

Tazminat, fiilen çalışılan süreyle orantılı olarak ay sonunda yatırılacak. Bunun yanı sıra, damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabi olmayacak.

FAZLA ÇALIŞMA 

Aynı zamanda, ilgili yerlerde deprem yüzünden fiilen fazla çalışma yaptırılan Devlet Memurları Yasası’na tabi personele Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) belirlenecek usul ve esaslar kapsamında, 6 Şubat tarihinden itibaren 6 ay süreyle ve ayda 90 saati geçmemek üzere saat başına yılı Merkezi Yönetim Bütçe Yasası’nda belirtilen fazla çalışma ücretinin 2 katı, fazla çalışma ücreti olarak ödeme yapılacak.

Fazla çalışma ücreti ile geçici olarak görevlendirilen personele ödenecek tazminat, AFAD ile ilgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Yasa’nın ilgili maddesi kapsamında ve ilgili valilikler tarafından açılan özel hesaptan karşılanacak.

Araştırma sonucu: ‘İstanbul’da yaşayanların yüzde 67’si başka kente göçmek istiyor’

BİM’de bu indirimler bugün son! 2’li zigon sehpa 280 TL’ye, çift kanat sineklik 27 TL’ye, plastik boya 200 TL’ye düştü!

Devlet Su İşleri KPSS şartsız personel alacak! Hemen başvurun!