01 / 05 / 2024

Deprem bölgesinde rezerv alan karmaşası!

Deprem bölgesinde rezerv alan karmaşası!

Deprem bölgesinde işleme konulmuş olan “Rezerv Alan uygulaması” kapsamında yapılanların yetkililer tarafından verilen sözleşlerle bağdaşmadığı kaydedildi. İşte Cumhuriyet'ten Çağdaş Bayraktar'ın haberi...



Deprem bölgesinde işleme konulmuş olan “Rezerv Alan uygulaması” kapsamında yapılanların yetkililer tarafından verilen sözlelerle bağdaşmadığı belirtildi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 28 Kasım 2023 tarihinde katılmış olduğu bir canlı yayında rezerv alana ilişkin "Kimsenin malında, mülkünde, toprağında gözümüz yok. Kimse endişe etmesin, konutunda rahatça otursun. Siz bir yerden kentsel dönüşüm çalışmaları yaparken, bir de gidip de milletin oturduğu evleri rezerv alan ilan edip uğraşır mısınız?" demişti.

Ancak verilen detaylara göre  Hatay Valisi Mustafa Masatlı, önceki gün gerçekleştirdiği konuşmada  “Rezerv alan içerisinde kalmış olan az hasarlı binalar karot alındıktan sonra eğer gerekliyse hemen yıkılacak. Aksi halde az hasarlı olma hali sürerse vatandaş ile görüşülüp anlaşılarak veya kamulaştırma yöntemleri sonrasında yıkılacak” demişti. Sonrasında da Gazi Mahallesi ve Akevler Mahallesi'nde yer alan az hasarlı yapıların hasar durumları değiştirildi.

Deprem bölgesinde rezerv alan karmaşası!

‘BİZ NE YAPACAĞIZ?’

Cumhuriyet gazetesinden Çağdaş Bayraktar imzalı habere göre İlgili düzenleme kapsamında önemli açıklamalar yapan vatandaşlar az hasarlı binalara dokunulmayacağı belirtildiği halde yapılara yeniden yeniden karot testi yapıldığını kaydetti. Kendilerine önce ‘az hasarlı binalara dokunmayacağız, oturabilirsiniz’ ifade edildiği için evlerine tadilat yaptıklarını dile getiren vatandaşlar “Bir senedir evde oturanlar var. Evlerine 200 bin, 300 bin, 500 bin Türk Lirası masraf yapanlar var. Şimdi de binamıza kağıt yapıştırarak iki gün süreniz var fakat yine de yıkılacak diyorlar, biz ne yapacağız?” diye konuştu

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada herkesin endişeli olduğunu dile getiren Gazi Mahallesi Muhtarı Süleyman Çaltak, “İki defa risksiz denilen bölgelere bir sabah gelip riskli dediler. İnsanları evlerinden çıkmaya zorluyorlar, neden bu süreç yurttaşın içini rahatlatacak bir şekilde yapılmıyor? dedi. Muhtar Çaltak açıklamasında ayrıca bir de "Ayrıca biz mahalle etrafının resmen abluka altına alınmasını da kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

BİM'de tencere-yemek hazırlama araçları büyük indirime girdi! BİM katalog bu hafta 2024! Çatal, kaşık, çaydanlık...

Ünlü ekonomist uyardı: İftar menüsü tuzağına dikkat

TOKİ'den 3 şehre 1.500 yeni konut müjdesi! Hem Nisan hem de Mayıs kampanyaları tek tek açıklandı! 


Geri Dön