02 / 05 / 2024

Ünlü ekonomist uyardı: İftar menüsü tuzağına dikkat

Ünlü ekonomist uyardı: İftar menüsü tuzağına dikkat

Ramazan’ın gelmesiyle birlikte iftar menüleri de yeniden gündem oldu. Geçen yıldan beri en az yüzde yüz artan iftar menüleri konusunda ekonomist Mert Başaran uyardı: "İftar menüsü denen şeye sakın kanmayın."



Ramazan ayının gelmesiyle birlikte oteller, restoranlar lokantalar da özel iftar menülerini sunmaya başladı. Türkiye İstatistik Kurumu'na göre şubat ayında en yüksek fiyat artışı yıllık yüzde 94,78 ile lokanta ve otellerde gerçekleşti. Restoranlarda fiyat bir yılda yüzde 100'e yakın arttı. Bu artış iftar menülerine de yansıdı. Geçen yıl 300-400 lira arasında olan bir iftar menüsü için bu yıl 800 lira isteniyor.

Ünlü ekonomist Mert Başaran https://twitter.com/MertBasaran_inv  X Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda takipçilerini  “İftar menüsü denen şeye sakin kanmayın!iftar diye sizin aç olmanızı sömürenlere kanmayın” diyerek uyardı. Başaran, "Köfte+ayran+çorba+salata 230 lira olan yerde aynı şeyi menü yapmış 2 hurma 2 zeyt8n koymuşlar 500 lira diyorlar.. Cidden ayıp... İftar menüsü tuzağına dikkat” dedi. Takipçilerinden Başaran’ın bu gönderisine yorum yağdı.

DIŞARIDA İFTAR YAPMAK İSRAF, YAZIK GÜNAH... 

Altına hücum başladı! Darphane çift vardiyaya geçti…

Dolar kuru bugün de rekor kırdı! 1 dolar 32.10 TL oldu! 13 Mart 2024 dolar canlı kur! 

Altın satış yedi! Rotası değişen altın düşecek mi yoksa yükselecek mi? 

Seçimden sonra benzin fiyatları ve motorin fiyatları katlanacak: Akaryakıt fiyatları 50 TL'yi aşabilir! Zamlar kapıda!


Geri Dön