27 / 04 / 2024

Deprem bölgesindeki hazır beton ve çimento firmalarına 37,8 milyon TL ceza!

Deprem bölgesindeki hazır beton ve çimento firmalarına 37,8 milyon TL ceza!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremlerin gerçekleştiği bölgede hazır beton ve çimento sektöründe faaliyet gösteren firmalara 37,8 milyon TL ceza uygulandığını belirtti.



Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Kahramanmaraş merkezli olarak depremlerin meydana geldiği bölgede hazır beton ve çimento sektöründe faaliyet gösteren firmalara yönelik olarak yapılan "fahiş fiyat" denetimleri sonucunda 18 firmaya 37,8 milyon lira ceza uygulanmasına karar verildiğini, inceleme ve denetimlerin sürdüğünü kaydetti.

Yaptığı açıklamada afet sonrası bölge esnafına destekler sağlandığını dile getiren Ticaret Bakanı Ömer Bolat, depremden zarar gören esnaf ve sanatkarlardan olağanüstü hal süresince, meslek kuruluşlarınca düzenlenecek belgeler için ücret alınmamasının sağlandığını dile getirdi.

Ömer Bolat açıklamasında esnaf ve sanatkar meslek kuruluşları ile kooperatiflerin ve üst birliklerinin de bu sürede ayni ve nakdi yardım yapabilmelerine imkan sağlandığını, Bakanlığın görev alanında bulunan  kooperatiflerin kefaletiyle bölgedeki 27 bin 202 esnaf ve sanatkara, Halkbank kaynaklarından kullandırılmış olan faiz indirimli kredilerin toplam tutarının 6 milyar 730 milyon 49 bin TL olduğunu söyledi.

Deprem bölgesindeki hazır beton ve çimento firmalarına 37,8 milyon TL ceza!

HAZIR BETON VE ÇİMENTO SEKTÖRÜNDE DENETİMLER

Ömer Bolat, deprem bölgesinde tüketicilerin korunması ve piyasa gözetimi için yürütülen çalışmalara ilişkin de önemli veriler paylaştı. Açıklamasında bir dinlenme tesisinin fahiş fiyatla çorba satışı gerçekleştirdiğine dair sosyal medyada yer alan görüntüleri ve konuya ilişkin Bakanlığa gelen şikayetleri anımsatan Bakan Bolat, söz konusu işletmeye toplam 1,9 milyon TL ceza uygulandığını belirtti.

Bakan Bolat, ayrıca bu süreçte, Ticaret Bakanlığı il müdürlüklerince, ülke genelinde yapılan fiyat etiketi denetimleri kapsamında tespit edilmiş olan 4 bin 333 aykırılı sebebiyle 5,9 milyon lira ceza verildiğini dile getirdi.

Yaptığı açıklamada deprem bölgesinde hazır beton ve çimento sektöründe faaliyet gösteren toplamda 131 firmaya yönelik fahiş fiyat denetimi gerçekleştirildiğini dile getiren Ömer Bolat, şöyle konuştu:0 "Ticaret müfettişleri tarafından gerçekleştirilen denetimler sonucu 27 firma, hazır beton ve çimento satışlarında fahiş fiyat gerekçesiyle Haksız Fiyat Değerlendirme Kuruluna sevk edildi. Ayrıca kurul tarafından 18 hazır beton ve çimento firması hakkında toplamda 37 milyon 766 bin 946 Türk Lirası ceza uygulanması şeklinde karar alındı. Konuya ilişkin inceleme ve denetim süreçleri sürüyor."

 

Altında Fed rüzgarı! Altın fiyatları bugün yükseldi mi, düştü mü? 1 Şubat 2024 altın fiyatları

32 milyon çalışanı ilgilendiriyor! Çalışma saatleri, yıllık izinler, ücretler değişecek...

Ev sahibi-kiracı kanunlarına yeni maddeler eklenmesi zorunlu hale geldi!


Geri Dön