Kent Haberleri

Deprem bölgesindeki oteller için finans desteği verilecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, deprem bölgesindeki oteller için bakanlık olarak özel bir çalışma başlattıklarını ve finansman desteği vereceklerini belirtti. İşte detaylar... Depremde hasar gören tarihi Ulu Cami ile tarihi Maraş Çarşısı'nda incelemelerde bulunan Ersoy ve Kirişci, depremde hasar gören Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi ve tarihi Maraş Kalesi'ni inceledi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta incelemeler yaptı. 

Depremde hasar gören tarihi Ulu Cami ile tarihi Maraş Çarşısı'nda incelemelerde bulunan Ersoy ve Kirişci, depremde hasar gören Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi ve tarihi Maraş Kalesi'ni inceledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaşanan deprem felaketinde etkilenen oteller için finansman desteği sağlayacaklarını ifade etti. 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, deprem bölgesinde bulunan oteller için orta vadeli finansman çalışması yaptıklarını söyledi.

Bakan Ersoy, bugüne yapılan tespit ve rölöve çalışmaları sonucunda bir iş bölümü oluşturduklarını kaydetti. Kahramanmaraş'ın eski tarihi kimliğini kazandırmak için gerekli çalışmaların hızlanacağını ifade eti.

İşte Bakan Ersoy'un oteller hakıında yaptığı açıklamanın detayları...

'OTELLER İÇİN GÖRÜŞMELER HIZLANDIRILDI!

Deprem bölgesindeki oteller için ayrı bir çalışmaya başladıklarını, tescilli otellere yapılacak yardımlar için bir yönetmelik düzenlediklerini, diğer oteller için de finansman desteği sunmayı planladıklarını söyleyen Bakan Ersoy, İlk etapta tescilli yapılarla ilgili bir çalışma yaptıklarını açıkladı.

Ersoy, "Bu hafta bir yönetmelik yayınlanıyor yani otel tescilli yapıdaysa onların ihyasıyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak bir çalışma başlattık" ifadelerini kullanarak şunları söyledi;
"Bu hafta yayınlanacak yönetmelikle ilgili bizim limitlerimiz var, yardım limitleri. O limitleri bu tarz deprem bölgesinde ki tescilli otellerle ilgili limitlerimiz artırılacak yönetmelikle birlikte. Onlarla ilgili bir yol haritası belirlenmiş oluyor."

"HEM MERKEZ BANKASI HEMDE MALİYE BAKANLIĞI İLE GÖRÜŞÜYORUZ"

Görüşmelere başladıklarına vurgu yapan Ersoy, "Şimdi hem Merkez Bankamızla hem Hazine ve Maliye Bakanlığımızla görüşüyoruz. İnşallah deprem bölgesindeki oteller için orta vadeli bir finansman çalışması yapıyoruz" dedi.

Konunun netlik kazanmasıyla kamuoyuyla paylaşacaklarını söyleyen Ersoy, "Zaten otel sayıları belli, yatak kapasiteleri belli, kimin ne kadar ihtiyaç duyduğunu da Yatırım İşletmeler Genel Müdürlüğümüz tespitlerini yapıyor. İnşallah onlarla ilgili de bir yol haritasını çok kısa sürede belirleyeceğiz" diye kaydetti.

Altın ve dolarda neler oluyor? Uzmanlar tek tek açıkladı! Altını ve doları olanlar şimdi göz atın!

Apple'ın gelirleri iPhone satışlarıyla beklentileri aştı!