24 / 12 / 2024

Deprem bölgesinden çıkacak enkaz miktarının 100 milyon tonu bulması bekleniyor!

Deprem bölgesinden çıkacak enkaz miktarının 100 milyon tonu bulması bekleniyor!

Yıkım uzmanları yaptıkları açıklamada Kahramanmaraş merkezli 11 ilde gerçekleşen depremlerde son açıklanan rakamlara göre yıkılan ve yıkılacak binalardan çıkacak enkaz miktarının 100 milyon tonu bulmasını beklediklerini söyledi.



Deprem bölgesinde bir taraftan hasar tespit çalışmaları yapılırken bir taraftan da enkaz kaldırma çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Eski Yıkım Müteahhitleri Derneği Başkanı, MAB Destroy İnşaat ve Yıkım Hizmetleri Limited Şirketi (MAB Yıkım) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bulut, enkaz kaldırma süreci ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Mehmet Ali Bulut yaptığı değerlendirmede, Türkiye'de "yıkım müteahhitliği" belgesine sahip 480 firma olduğunu, henüz belgesi onaylanmamış, belge başvurusu yapmamış ya da benzeri işler yapan firmalarla birlikte sayının 2 bini bulduğunu dile getirdi.

Deprem bölgesinden çıkacak enkaz miktarının 100 milyon tonu bulması bekleniyor!

Yaptığı açıklamada deprem bölgesindeki yıkılacak bina sayısının çok fazla olduğuna ve sektörün yetişmekte zorlanacağına değinen Eski Yıkım Müteahhitleri Derneği Başkanı, MAB Destroy İnşaat ve Yıkım Hizmetleri Limited Şirketi (MAB Yıkım) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bulut, şu anda Türkiye'deki yıkım müteahhitlerinin konvansiyonel metotlarla bu binaları hızla yıkması mümkün gözükmediğini dile getirdi. Yaptığı açıklamada bu binaların yıkımının 2 yılı bulabileceğini söyleyen Eski Yıkım Müteahhitleri Derneği Başkanı, MAB Destroy İnşaat ve Yıkım Hizmetleri Limited Şirketi (MAB Yıkım) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bulut, burada patlayıcılı yıkımla süreç çok daha hızlı olabileceğini fakat bu alanda da çok fazla patlayıcı mühendisimiz olmadığını söyledi. "Türkiye'de bu alanı fazla geliştiremedik. Patlayıcılı yıkım devreye alınmalı ve patlayıcı mühendisleri yetiştirmeliyiz." dedi.


Geri Dön