29 / 04 / 2024

Deprem Danışma Kurulu yarın toplanacak!

Deprem Danışma Kurulu yarın toplanacak!

Deprem Danışma Kurulu yarın toplanacak. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Kurul bu yılın ilk toplantısını Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Merkez Binasında yarın yapacak...



 Deprem Danışma Kurulu yarın toplanacak.
               
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Kurul bu yılın ilk toplantısını Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Merkez Binasında yarın yapacak.
               
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkan Vekili Ejder Kaya 'nın konuşmasıyla başlayacak toplantıya Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Devlet Planlama Teşkilatı, TÜBİTAK, Türkiye Kızılay Derneği, Deprem Mühendisliği Birliği, Türkiye Müteahhitler Birliği ve Türkiye Deprem Vakfı temsilcileri, üniversitelerimizden öğretim üyeleri, Doğal Afet Sigortaları Kurumu ve Bursa Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğünden temsilcilerle, Japonya 'nın Türkiye Büyükelçiliğinden Misyon şžef  Yardımcısı Müsteşar Keisuke Yamanaka katılacak.
               
Toplantıda 11 Mart 'ta Japonya 'daki 'Tohoku Depremi' ile kurulun hazırlıklarını son aşamaya getirdiği 'Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı' ele alınacak. Toplantı sonrası 'Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı'na ilişkin sonuç bildirgesi yayınlanacak.
AA


Geri Dön