14 / 05 / 2024

Deprem hasarında ödenen tazminat tutarı 29,5 milyar TL'ye ulaştı!

Deprem hasarında ödenen tazminat tutarı 29,5 milyar TL'ye ulaştı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Genel Müdürü Selva Eren yaptığı açıklamada asrın felaketi şeklinde nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin şu ana kadar 29,5 milyar Türk Lirası ödeme yaptıklarını dile getirdi.



6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle 19 şehirde hasar ihbarı aldıklarını ve bu süre içinde ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını kaydeden Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Genel Müdürü Selva Eren şunları dile getirdi: "Yaklaşık olarak 600 bin dosyadan ve hasar ihbarından bahsediyoruz. Bu şu ana kadar görülmüş bir şey değil. Olabildiğince çok hızlı aksiyon almaya çalıştık. Yalnızca bu işi eksperle çözemeyeceğimizi bildiğimiz için de aslında parametrik bir ödeme yöntemiyle ilerleyerek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının raporlarını da baz alarak bu şekilde bir ödeme sistemiyle ilerledik. Söz konusu bu durum da bize ciddi bir hız kazandırdı. Verilen detaylara göre, her şeyden daha önemlisi bu 600 bin dosyanın nerdeyse 450 binine yakını, hatta daha fazlası az hasarlı. Az hasarlı binalarda da bir rakam belirledik. Biz bu eksper talepleri olmadan daha hızlı hareket edip böyle bir şekilde ödeme yapmak istediğimizde de elimizdeki eksper sayısı da kısıtlıydı. Burada belirli aşamalarda ve belirli süreçlerde beklemeler de oldu. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık."

Deprem hasarında ödenen tazminat tutarı 29,5 milyar TL ye ulaştı!

Yaptığı açıklamada Malatya'dan yaklaşık olarak 80 bin ihbar aldıklarını dile getiren Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Genel Müdürü Eren konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Bugüne kadar toplamda66 bin dosyayı sonuçlandırdık. Bunun dışında da itirazlar oluyor, eksperlerimizi gönderiyoruz ve Malatya'da yaklaşık 6,8 milyar TL gibi bir ödeme yaptık. Tüm Türkiye genelinde de toplamda 578 bin dosya ve burada da devam eden 20 bin dosyamız var. Ödenen 29,5 milyar TL gibi bir paradan bahsediyoruz. Bu çok ciddi bir rakam. Biz tüm iyi niyetimizle sahada olmaya çalıştık." dedi.

Gerçekleştirilen toplantıya, MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenlenme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sigortacılık Müdürü Mevlüt Söylemez ve sigorta acenteleri katılım sağladı.

SON DAKİKA DEPREMLER! Az önce deprem mi oldu? En son nerede, ne zaman deprem oldu? 14 Temmuz 2023!

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Depremin ekonomiye maliyeti 104 milyar dolar olacak! 

Japon deprem uzmanı Moriwaki, İstanbul için yine uyardı: Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda büyük tehlike!


Geri Dön