Kent Haberleri

Deprem kenti İzmir'de imar affı tartışması: Bilimsel destek almamış olan hiçbir yapılaşmayı savunamayız!

İzmir Konak Belediye Meclisi'nin Eylül ayı olağan meclis toplantısında yapı kayıt ve imar barışı konuları masaya yatırıldı. İşte ayrıntılar... 

Konak Belediye Meclisi'nin Eylül ayı olağan meclis toplantısının ilk birleşim yapıldı. Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu başkanlığındaki oturumda ilçe başkanlığından ve meclis üyelerinden gelen önergeler ilgili komisyonlara yollanırken, gelen önergeler de meclis üyelerinin onayına sunuldu.

Ege'de Sonsöz'den Metehan Ud'un haberine göre; 8 sene gecikmeli teslim alınan Güneşli Mahallesi’ndeki jandarma alanının yeni imar planı İmar Komisyonu’na ve Hukuk Komisyonu’na yollandı. Yeni imar planı, 6 bin
metrekarelik alanda 8 kata kadar yapılaşmanın önünün açılmasını sağlıyor. 

Dar gelirli, engelli ve öğrencilerin gıda, giyecek, temizlik ve yakacak ihtiyaçlarının bedelsiz karşılanması için de Temel İhtiyaç Derneği arasında Gıda Bankacılığı iş birliği protokolünün imzalanması ile ilgili önerge Hukuk, Plan ve Bütçe, Sosyal Hizmetler, Sağlık ve Engelsiz Yaşam komisyonlarına yollandı. 

Yapı kayıt belgesi alarak tapu alabilmek için başvuruları yapılan taşınmazların hak sahipleri adına satışı ile ilgili n Hukuk, İmar, Plan ve Bütçe Komisyonu raporu ise oyçokluğuyla kabul edilmedi. 

Karara gerekçe olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapı kayıt belgesi almış hazine taşınmazların satışına ilişkin son başvuru tarihi şeklinde belirlenen 31.12.2022 tarihi milat alındı. Komisyonların kararı meclis tarafından da oy çokluğu ile kabul edildi ve taşınmazların satışı ile ilgili başvurular geri döndürüldü. 

Kararın ardından Meclis'te tartışmalar yaşandı. Konu ile ilgili söz alan AK Parti Grubu Sözcüsü Hakan Yıldız, karardan dolayı vatandaşların mağdur olduğuna dikkat çekti. 

AK Parti Grubu Sözcüsü Hakan Yıldız, "Neresinden tutsak problemli bir konu ve komisyonlardan dolayı yanlış bir noktaya gidiyoruz. Geriye dönük başvuruları mağdur etmeyelim. Kentsel dönüşümü bekleyen bölgelerimiz var. Buradaki belediye mülkiyeti parçalı parçalı, ufak alanlar. Vatandaşa izah edilemeyecek bir nokta. Bizim bu yanlıştan hızlıca dönüş yapmamız lazım. Bu kararları komisyonlara geri gönderelim" dedi ve  Belediye ile vatandaşın karşı karşıya geleceğinin altını çizdi. 

"Bir tarih belirleyelim o tarihe kadar başvurun ve ‘satın almalarınızı yapın’ diyelim dedik. Biz CHP’li belediyelerin vatandaşların sorununa çözüm bulmasını istedik" diyen Yıldız, bu kararı yargıya taşıyacaklarını ve çıkan sonucu göreceklerini belirtti. 

AK Partili Yıldız'ın açıklamasına cevap verenKonak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu da "İmar affını bu çatı altında yapmayalım. İzmir deprem kenti. Biz bilimsel destek almamış olan hiçbir yapılaşmayı savunamayız.
İmar barışları bu ülkenin başına gelen en kötü sorunlarından biri. Biz bugün yapılaşma sorununu nasıl çözüme kavuşturacağımızı düşünüyoruz. İmar affından sadece gecekondular değil anlı şanlı oteller de faydalandı. Biz, satışlarla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın belirlediği tarih olan 2022 yılını kendimize milat kabul ediyoruz. Bundan sonrasına hukuk karar versin" şeklinde konuştu. 

Kiraların düşmesini bekleyen kiracılara kötü haber! Ünlü ekonomist duyurdu! Kiralar düşmez...

Jeoloji Yüksek Mühendisi’nden o bölge için 6 büyüklüğünde deprem uyarısı!

Emeklilere bu ay maaşa ek tam 15 bin TL yatacak! İşte Garanti Bankası promosyon...