27 / 04 / 2024

Deprem konutları tamamen köy evi gibi 3 veya 4 katlı olarak inşa edilecek!

Deprem konutları tamamen köy evi gibi 3 veya 4 katlı olarak inşa edilecek!

Deprem felaketinden etkilenen 11 il için konut yapımları başlayacak. 199 bin 739 kalıcı olan konut ile 73 bin 972 köy evi yapılacağı açıklandı. Zemin artı 3 ya da 4 kat şeklinde olacak. 



Merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem felaketi sonrası 11 ilde birden büyük kayıplar meydana geldi. Çok sayıda yapını yıkıldığı bu deprem felaketi çok sayıda can aldı. Yeni yapılacak konutlar hakkında açıklama geldi. Yapılacak konutların zemin artı 3 veya 4 katı geçmeyeceği açıklandı. Depremden büyük ölçüde etkilenmiş olan 11 il için ilk etapta 199 bin 739 kalıcı konut ile 73 bin 972 köy yapılacağı bilgisi vatandaşlar ile paylaşıldı. Bu konutlar brüt 105 metrekare, net 85 metrekare ve 3+1 olacak şekilde yapılması planlanıyor. 

Deprem konutları tamamen köy evi gibi 3 veya 4 katlı olarak inşa edilecek!

Deprem sonrası konut için süreç başladı

Asrın felaketi olarak nitelendirilen aynı gün içinde 2 deprem felaketi birden yaşandı. Kahramanmaraş merkez üssü depremlerin ilki 7.7 ikincisi ise 7.6 büyüklüğünde olan ve binlerce canı kaybetmemize sebep olmuştur. Depremin yaralarını sarmak isteyen devlet, bu hususta ilk olarak maddi yardım yapmaya başladı. “Hane başına destek ödemesi” kapsamında depremzede olan vatandaşların hesabına 10.000 TL yatırıldı. Yıkılmış olan ve yıkılma kararı alınan evler için ise 1 yıl süre istendi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı olan TOKİ ve Emlak Konut Genel Müdürlüğü kalıcı konutlar yapmak için süreci başlattı. 
 


Geri Dön