13 / 05 / 2024

Deprem konutlarının proje alanlarında fay analizi yapılacak! TOKİ ve MTA'dan iş birliği!

Deprem konutlarının proje alanlarında fay analizi yapılacak! TOKİ ve MTA'dan iş birliği!

Deprem konutlarının proje alanlarında fay analizi yapılacağı açıklandı. Konuya ilişkin son dakika detayları peş peşe açıklandı. İşte ayrıntılar...



Japonya ve ABD gibi ülkelerde hem dayanıklılık hem de çevreci özelliğiyle inşaatlarda çimentoyu güçlendirmek amacıyla kullanılan yeşil beton şeklinde isimlendirilen perlit madeninin kullanılmasının planladığı da gündeme geldi. 

Deprem konutlarının proje alanlarında fay analizi yapılacak! TOKİ ve MTA dan iş birliği!

Dünyadaki bilinen perlit rezervinin yüzde 74’ünün Türkiye’de yer aldığı ifade ediliyor. Perlit madeninin yüzde 70 oranında inşaat sektöründe, yüzde 10’ar tarım ve endüstri sektöründe, geri kalan kısmı ise ilaç, kimya ve metalürji gibi sektörlerde kullanıldığı belirtiliyor. 

Perlit madeni, hafif olması sebebiyle binanın ölü yükünü azaltıyor ve depreme karşı bu şekilde koruyor. 

Deprem konutlarının proje alanlarında fay analizi yapılacak! TOKİ ve MTA dan iş birliği!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra start verilen yeni konut çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu ve "En sağlam zemini tespit edip en doğru teknikle güvenli konutlarımızı inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Bakan Murat Kurum, Twitter hesabından gerçekleştirdiği açıklamasında "78 noktadan 44’ünde 19 bin 464 metre sondajla zemin etüt çalışması yaptık, devam ediyoruz. 50 bin 565 hektar alanda mikro bölgeleme çalışmalarında 3 bin 843 sondajdan 591’ini yaptık, devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi ve en sağlam zemini belirleyip, en doğru teknikle güvenli konutların inşa edileceğini dile getirdi. 

Deprem konutlarının proje alanlarında fay analizi yapılacak! TOKİ ve MTA dan iş birliği!

Bakan Kurum ayrıca, Malatya Doğanşehir'de ilk etapta inşa edilecek olan 349 kalıcı konutla ilgili de bir video paylaştı ve "Zemin etüt ve mikrobölgeleme çalışmalarının tamamlandığı, sağlam zemin tespit edilen yerlerde hiç vakit kaybetmiyoruz. Depremden en çok etkilenen ilçelerimizden Doğanşehir’de de kazmayı vurdu" açıklamasında bulundu. 

Bakanlıktan konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında konutların en çok 5 katlı şekilde planlandığına dikkat çekildi ve 105 metrekarelik 3+1 konutların inşa edileceği belirtildi. Aynı zamanda kentin tarihi ile kültürünün de korunacağının altı çizildi.

TOKİ ihaleleri neden iptal oluyor? Tek tek açıklandı! Hemen bu son dakika detayına bakın!

TOKİ Mart 2023 kura takviminde son dakika! TOKİ İlk Evim kuraları başlıyor! Peş peşe açıklandı, hemen bakın!

Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? Sosyal medyada 7 Mart iddiası! Deprem uzmanları peş peşe açıkladı...


Geri Dön