28 / 04 / 2024

Deprem konutlarının proje alanlarında fay analizi yapılacak! TOKİ ve MTA'dan iş birliği!

Deprem konutlarının proje alanlarında fay analizi yapılacak! TOKİ ve MTA'dan iş birliği!

Deprem konutlarının proje alanlarında fay analizi yapılacağı açıklandı. Konuya ilişkin son dakika detayları peş peşe açıklandı. İşte ayrıntılar...



Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra yeni yerleşim alanlarının seçimi hızla sürerken, bu alanların seçim aşamasında Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) fay bulunup bulunmadığını kontrol edecek. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ), deprem bölgesindeki yeni yerleşim alanları için işbirliği yapıyor. 

Deprem konutlarının proje alanlarında fay analizi yapılacak! TOKİ ve MTA dan iş birliği!

MTA’ya bağlı deprem ve diri fay hattı uzmanları yeni yerleşim alanlarının tespit edilmesinde kilit bir role sahip olacak. 

TOKİ ile ortak çalışma yürütecek olan MTA uzmanları diri fay hatları ile proje sahalarında karşılaştırmalar yapılacak ve bir sahaya olumsuz yanıtı verilirse o saha inşaat iznini alamayacak. 

Hürriyet'ten Neşe Karanfil'in haberine göre; yeni konutlarda depreme dayanıklılık ve çevreci unsurların da göz önünde bulundurulacağının altı çizildi. 

İşte ayrıntılar...


Geri Dön