29 / 04 / 2024

Deprem konutu başvuruları için ek süre verildi! Başvuruyu kaçıran depremzedelere müjdeli haber geldi!

Deprem konutu başvuruları için ek süre verildi! Başvuruyu kaçıran depremzedelere müjdeli haber geldi!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerde evleri ağır hasar gören ya da yıkılan ve hak sahipliği başvurusunu kaçıranlar için 1 günlük ek süre verildi.



Malatya Valiliği tarafından, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerde evleri ağır hasar gören ya da yıkılan ve hak sahipliği başvurusunu kaçıran depremzedeler için 1 günlük ek süre verildi.

DEPREM KONUTU İÇİN BAŞVURUYU KAÇIRANLARA MÜJDE!

Depremde evi yıkılan depremzedeler için hükümetin başlattığı deprem konutlarında başvuru süreci sona ermişti. Malatya Valiliği'nden sondakika, depremzedelerin yüzünü güldürecek bir açıklama geldi. Valilik, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde evleri ağır hasar gören ya da yıkılan ve hak sahipliği başvurusunu kaçıranlar için 1 günlük ek süre verdi.

Deprem konutu başvuruları için ek süre verildi! Başvuruyu kaçıran depremzedelere müjdeli haber geldi!

DEPREM KONUTLARINA BAŞVURU İÇİN EK SÜRE!

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "6 Şubat 2023 tarihli depremlerden etkilenen 11 ilimizde hak sahipliği başvurusunu kaçıran afetzedelerimiz için 1 günlük ek süre verilecektir. Başvurular 26 Mart 00.01'de başlayıp 26 Mart 23.59'da sona erecektir. 81 ildeki AFAD il müdürlüklerimizden başvuru yapılabilecektir. Ayrıca deprem afetinden etkilenen 11 ilde, AFAD il müdürlüklerinin belirleyeceği ilçelerde de başvuru yapılabilecektir."denildi.

HER AY 10-15 BİN DEPREM KONUTU TESLİM EDİLECEK!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki deprem konutları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada  "75 bin evi teslim etmiş olacağız. Ondan sonra da her ay 10 bin, 15 bin konutu vermeye devam edeceğiz" dedi.

6 Şubat depremi sonrası bölgede yürüttükleri çalışmalarla ilgili de önemli detaylarla ilgili de bilgi aktaran Bakan Mehmet Özhaseki  şu ifadeleri kullandı: "Binden fazla şantiyemiz var. Binlerce konut yapıyor, yüz binlerce konut yapıyor. 3 bin 433 köyde şu anda çalışmalarımız sürüyor.  

Çelik karkastan evler inşa ediyoruz. Konutların teslimatları da başladı. Bu salı günü inşallah yine devam edeceğiz biten konutlarımızı teslim etmeye. 75 bin konutu teslim etmiş olacağız. Daha sonra da her ay 10 bin, 15 bin konutu vermeye devam edeceğiz. '' ifadelerini kullandı.

Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm çıkartması: Türkiye'nin neredeyse yarısı yenilenmeli!

Deprem konutları sahiplerini buluyor! AFAD 30.723 deprem konutları kura sonuçları nasıl öğrenilir? 

Geri Dön