28 / 04 / 2024

Deprem konutu başvurusu yapmak istenler dikkat! Başvurular bugün sona eriyor!

Deprem konutu başvurusu yapmak istenler dikkat! Başvurular bugün sona eriyor!

6 Şubat depremlerinde ev ve iş yerleri yıkılan depremzedelere devlet yardımından yararlanmak için tanınan ek süre için başvurular bugün sona eriyor. 



6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde ev ve iş yerleri yıkılan depremzedelere devlet yardımından yararlanmak için ek süre tanındı. Depremzedeler bugün saat 23.59'a kadar e-Devlet ya da başvuru ofisleri üzerinden başvuru yapabilecek.

EK SÜREDE BAŞVURULAR BUGÜN SONA ERİYOR 

Deprem bölgesinde başvuruda bulunan 845 bin 371 depremzededen yaklaşık 442 bininin hak sahipliği kabul edildi.

Ancak zamanında başvuru yapamayan vatandaşlar için konut kurasına dahil edilmeyen depremzedelere yeni bir hak sahipliği imkanı daha getirildi. 

Deprem konutu için başvuruyu kaçıranlara bir günlük ek süre verildi. Başvurular, e-Devlet üzerinden ya da bölgede 122 noktada kurulan başvuru ofisleri üzerinden yapılabilecek.

Depremzedelere tanınan yeni hak sahipliği ile devletin yapacağı konutlardan ve inşaat kredisi imkanından faydalanabilecekler.

 Deprem konutu başvurusu yapmak istenler dikkat! Başvurular bugün sona eriyor! 

HER AY 10-15 BİN DEPREM KONUTU TESLİM EDİLECEK!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki deprem konutları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada  "75 bin evi teslim etmiş olacağız. Ondan sonra da her ay 10 bin, 15 bin konutu vermeye devam edeceğiz" dedi.

6 Şubat depremi sonrası bölgede yürüttükleri çalışmalarla ilgili de önemli detaylarla ilgili de bilgi aktaran Bakan Mehmet Özhaseki  şu ifadeleri kullandı: "Binden fazla şantiyemiz var. Binlerce konut yapıyor, yüz binlerce konut yapıyor. 3 bin 433 köyde şu anda çalışmalarımız sürüyor.  

TOKİ'N,N KONUTLARIN DEPREMDE HASAR GÖRMEDİ!

TOKİ'NİN KONUTLARI DEPREMDE HASAR GÖRMEDİ

Deprem bölgesinde 307 bin kadar başlayan ve başlamak üzere olan konut olduğunu söyleyen Özhaseki, “O bölgelerde rastladığımız yabancı misyon şeflerinin hepsi derler ki; 'Bu depremin 4'te biri bizde olsaydı altından kalkamazdık.' Evet, aynen öyle. Büyük bir çalışma devam ediyor.

Geçtiğimiz ay 46 bin konutu hak sahiplerine verdik. Bu ay vereceklerimizle beraber sayı 75 bini bulacak. Önümüzdeki aydan itibaren de her ay 10-15 bin konutu dağıtmaya devam edeceğiz. Bu konutlar depreme dirençli, güvenilir konutlar.'' dedi. 

Deprem konutu başvuruları için ek süre verildi! Başvuruyu kaçıran depremzedelere müjdeli haber geldi!

Bakan Özhaseki'den deprem konutları açıklaması: Her ay 10 bin, 15 bin konut teslim edeceğiz!

Geri Dön