15 / 05 / 2024

Deprem mağduru olan Hatay ve Malatya'nın 16 ilçesinde okullar açılıyor!

Deprem mağduru olan Hatay ve Malatya'nın 16 ilçesinde okullar açılıyor!

Hatay ve Malatya'nın ilçeleri, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilendi ve bu nedenle okullar 49 gün boyunca kapalı kaldı. Hatay ve Malatya'nın 16 ilçesinde okullar açılıyor!



Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Öztürk, kentteki yıkımların ardından yaraların sarılmaya başlandığını ve çadır ve konteyner kentlerde Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) açtıklarını ifade etti. Bu adım, eğitim faaliyetlerinin sürdürülebilmesi ve öğrencilerin eğitim hayatlarının aksamaması için atılan önemli bir adımdır.

Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Öztürk, depremin yaşattığı acıları unutmaya çalıştıklarını ve öğrencileriyle yeniden buluşmanın sevincini buruk şekilde yaşayacaklarını belirtti. Maalesef deprem sonrasında hayatını kaybeden öğrenci ve öğretmenlerin olduğunu hatırlatan Öztürk, eğitim öğretimin başlayacak olmasıyla birlikte bu acıların tekrar hatırlanacağını ifade etti. Ancak sağlam ve güçlendirilmiş binalar sayesinde öğrencilerin güvende olduğunu ve kurtarıldığını söyleyerek şükranlarını dile getirdi.

Öztürk, kentteki diğer 8 ilçede eğitim öğretime başlama kararının Valilik tarafından verileceğini belirtirken, aynı zamanda depremin izlerini silmek için de çalışmalarının süreceğini vurguladı. Uyum sürecinde, öğrencilerin eğitim hayatlarının en az hasarla sürdürülebilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir, belirlenen ilçelerdeki okulların sağlam olduğunu belirtti ve eğitimlerin peyderpey başlatılacağını söyledi. Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerinin köylerindeki okulların sağlam olduğunu doğrulayan Özdemir, öğrencilerin de bu bölgelerden ayrılmadığını belirtti. Bu nedenle, önümüzdeki hafta itibarıyla bu okulların da kademe kademe açılacağını ifade etti. Yeşilyurt merkezdeki bazı okulların hasar gördüğüne dikkat çeken Özdemir, bu okullarda kalan öğrenciler için konteynerler üzerinden eğitime devam edeceklerini açıkladı.

Malatya'daki konteyner kentlerinde anaokulu ve lise son sınıfa kadar her kademe için eğitim verdiklerinin altını çizen Özdemir, bu uygulamanın sayısını artırmayı planladıklarını dile getirdi. Arapgir ve Arguvan ilçelerinde ise sağlam binalarda yüz yüze eğitime başlanacağı bilgisini veren Özdemir, öğretmenlerin barınması için konteyner almış olduklarını ve konteyner kentlerde öğretmenlere barınma imkanı sağlayacaklarını belirtti. Özdemir, bu sürecin uzun soluklu olduğunu ancak üstesinden geleceklerine inandığını sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Deprem bölgesinde 1 yılda 650 bin konut inşa edilecek!
Altında görülmemiş hareket! Analistler kilitlendi kaldı! Altın neden yükseliyor, yatırımcı ne yapmalı?
Eşyalı ev kiralamak: Ev sahibine sormanız gereken 10 Soru!

Geri Dön