28 / 04 / 2024

Deprem risk raporu dilekçesi!

Deprem risk raporu dilekçesi!

Bir yapıda bina ortak kararına bakılmaksızın bir kimsenin müracaatı ile yapıda risk analizi yapılıyor. Deprem risk raporu için Bakanlıkça yetkilendirilen kuruluşlara deprem risk raporu dilekçesi ile başvuruda bulunulması gerekiyor...



Deprem risk raporu dilekçesi!

Kentsel dönüşüm faaliyetlerinden yararlanmak isteyen yapı sahipleri veya yapıda ikamet eden sakinlerden bir kişinin isteği üzerine yapı üzerinde deprem risk analizi yapılıyor.


Rapor için bina ortak kararına gerek duyulmuyor. Kentsel Dönüşüm Kanunu hükümlerine göre bir binadan bir kişinin Bakanlıkça Yetkili Kuruluşuna başvuruda bulunması kanunen yeterli oluyor. Deprem risk raporu nasıl alınır?


Deprem risk raporu nereden alınır?

Deprem risk raporunun Bakanlıkça Lisanslandırılmış Kuruluşlarından temin edilmesi gerekiyor. Aksi takdirde Bakanlıkça Lisanslandırılmış Kuruluş olmayan şirketlerce hazırlanan Deprem Risk Raporunun hiçbir geçerliliği bulunmuyor. 


Deprem risk raporunun temin edilmesi için, Bakanlıkça Lisanslandırılmış Kuruluşlardan birine bir dilekçe ile başvuruda bulunulması gerekiyor. Söz konusu deprem risk raporu dilekçe örneği aşağıda bulunuyor.


Deprem risk raporu dilekçesi:



 …./…../……

 

.........................‘ NE



............. ili, .............İlçesi, ............. Mahallesi,............. Caddesi, .............Sokak, No:.../ ............. Apartmanı, ............. Pafta, 

............. Ada, ............. Parsel sayılı yerde ............. Nolu Daire / İşyeri sahibiyim. 


T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Lisanslı Kuruluşu olarak 6306 sayılı kanun kapsamında; Binamız Deprem Risk Raporunun hazırlanması için gereğinin yapılmasını arz ederim. 




Adı Soyadı 

İMZA





EKİ :

1.Tapu Fotokopisi 

2.Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

3.Tapudan alınmış Bina Kat Maliklerinin 

Hisse Oranlarını Gösterir Belge




İLETİŞİM :

Telefon:

Adres:

E-posta:



Deprem risk raporu nedir?



Geri Dön