07 / 05 / 2024

Deprem riski az olan Edirne'ye göç arttı, kira fiyatları katlandı: 1+1'lere 5 bin TL istenen kentte kiralık ev kalmadı!

Deprem riski az olan Edirne'ye göç arttı, kira fiyatları katlandı: 1+1'lere 5 bin TL istenen kentte kiralık ev kalmadı!

Türkiye'yi sarsan Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra, 4'üncü derecede deprem bölgesi olan Edirne'ye göç artınca, kentte kiralık konut yok denilecek kadar azaldı, fiyatlarda fırladı. 



Kiralık lüks konutların fiyatlarının 15 bin TL'ye kadar yükseldiğinin altını çizen Çeker, "İstanbul'un belli semtleri var çok fahiş fiyatlara kiralar veriliyor, onları bir kenara bırakırsak şu anda Edirne İstanbul'u geçmeye başladı kira fiyatı konusunda. İstanbul'da boğaz var, çok güzel manzaralar var ama Edirne'de o manzara da yok, sadece karşısındaki apartmanı görüyor" diye konuştu ve bazı yüzme havuzlu sitelerde fiyatların 15 bin TL'ye kadar yükseldiğini, aidatların da dolar üzerinden hesaplandığını aktardı. 

Edirne'ye depremden dolayı yaklaşık 5 bin kişinin geldiğine dikkat çeken Çeker, bu doğrultuda konut sahiplerinin biraz daha vicdanlı olması gerektiğini, yaşam şartlarına göre hareket etmeleri gerektiğini dile getirdi. 

Deprem riski az olan Edirne ye göç arttı, kira fiyatları katlandı: 1+1 lere 5 bin TL istenen kentte kiralık ev kalmadı!

Bu sene kiralarının 4 kar arttığına dikkat çeken  Fatma Pehlivan da konuya ilişkin "Kiralar son dönemde çok arttı. Asgari ücretle geçinen birisi bu kadar yüksek kiraları ödeyemez. Geçen yıl oturduğumuz ev bu yıl 4 kat arttı kirası" diyerek bunun çok zor bir durum oldluğunu vurguladı. 

Konut bulamayacağı korkusuyla taşınmaktan çekindiğine dikkat çeken Fatoş Şahin ise "Asgari ücreti 8 bin 500 lirayken sen gidip de 10 bin lira kira isteyemezsin. Bu insanlar nasıl ödeyecek bu kiraları. Hadi benim ev sahibim vefalı çıktı, üzmedi bizi. Ama genelde acımasız ev sahipleri de var" dedi ve şu anki ev sahibi 10 bin TL istese bile bunu kabul edeceğini, çünkü Edirne'de kiralık konut olmadığını söyledi.  

Bütün emeklilerin hesabına 2 bin TL yatacak! Emekli olan herkes hemen o gün hesabına baksın!

Konut sitelerinde yabancı yönetici krizi: Davalar artıyor!

Mayıs 2023 enflasyon rakamları tek tek açıklandı! İşte TEFE TÜFE Mayıs2023 rakamları!


Geri Dön