02 / 05 / 2024

Deprem sigortası için günde 50 kuruş

Deprem sigortası için günde 50 kuruş

İdris Serdar, zorunlu deprem sigortasının, tazminat ödemesi için konutun yıkılmasını  şart koşmadığını, küçük hasarları da karşıladığını vurguladı



Düzce depreminin 10.yıldönümü  nedeniyle bir açıklama yapan Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı İdris Serdar, "Depremi hatırlamak yetmez, harekete geçmek lazım" diyerek, vatandaşlara zorunlu deprem sigortalarını yaptırmaları çağrısında bulundu.

Zorunlu deprem sigortasının, tazminat ödemesi için konutun yıkılmasını  şart koşmadığını, küçük hasarları da karşıladığını vurguluyan Serdar, şöyle konuştu: "Zorunlu deprem sigortası günde bir ekmekten daha ucuz. Bir kumbaraya her gün yaklaşık 50 kuruş atarsanız zorunlu deprem sigortasının yıllık primini, hatta bir sonraki Yılın bir bölümünü çıkarırsınız."

Zorunlu deprem sigortasının krize rağmen büyümesini sürdüren branşlar arasında yerini koruduğunu, belirten Serdar, şu bilgileri verdi: "2009'un ilk dokuz ayında hayat dışında en hızlı büyüyen branş zorunlu deprem sigortası oldu. Genel prim üretimi yüzde 24.3 artarken, zorunlu deprem sigortalı konut sayısı 3 milyon 500 bine, oranı| ise yüzde 26'ya çıktı."
Ekonomist


Geri Dön