27 / 04 / 2024

Deprem sonrası Kütahya'da 41 bina hasar aldı!

Deprem sonrası Kütahya'da 41 bina hasar aldı!

Kütahya'da 31 Ağustos'ta meydana gelen deprem sonucunda yapılan tespit çalışmalarında 41 binada hasar tespit edildi. 



Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde 31 Ağustos'ta meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin ardından yapılan hasar tespiti sonucu 41 binanın ağır hasarlı olduğu saptandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Aydınlar köyü civarında meydana gelen deprem sonrasında başlatılan hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü verilerine göre, çevre köylerden Beşkarış'ta 29, Aydınlar'da 5, Genişler'de 4, Alibey'de 2 ve Murathanlar'da 1 bina ağır hasar aldı. Bu binaların 34'ünün konut, 5'inin ahır, 2'sinin işyeri olduğu tespit edildi.

Deprem sonrası Kütahya da 41 bina hasar aldı!

Deprem sonrasında İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri evleri hasar alan vatandaşların geçici barınmalarını sağlamak için bölgeye 26 çadır kurdu. Çadırlarda kalan köylülerin konutları yapılıncaya kadar daha sağlıklı ortamda barınmalarını sağlamak için 18 konteyner, söz konusu köylere kurularak teslim edildi.

Ek olarak konutları ağır hasarlı tespit edilenlerin taşınma, eşya, kira ihtiyaçlarına yardımcı olmak için nakdi acil yardım desteği verilmeye başlandı. 

Deprem sonrası Kütahya'da 15 bina hasar aldı!


Geri Dön