06 / 05 / 2024

Deprem vurdu, altının kalbi Kahramanmaraş Altınşehir durdu, talep yüzde 30 arttı!

Deprem vurdu, altının kalbi Kahramanmaraş Altınşehir durdu, talep yüzde 30 arttı!

Altın işleme alanında ülkemizin en önemli merkezlerinden olan Kahramanmaraş’ta deprem nedeniyle sektörün durmasının talepte yüzde 30 artışa yol açtığı bildirildi.



DEPREMİN ARDINDAN TALEP YÜZDE 30 ARTTI

Depremin ardından Altınşehir'de üretimin durmasıyla, sektördeki talebin yüzde 30 arttığını söyleyen Öz, sitenin çalışamaması nedeniyle sektörde ciddi bir ihtiyaç meydana geldiğini belirtti.

Deprem vurdu, altının kalbi Kahramanmaraş Altınşehir durdu, talep yüzde 30 arttı!

Merkezden, başta Dubai ve Avrupa olmak üzere ciddi düzeyde ihracat yaptıklarını anlatan Öz, “Sıkıntıları aşabilmek için hızlı hareket etmemiz gerekiyor. En kısa sürede hasarla ilgili raporları alıp ona göre planlamamızı hızlı şekilde aktivite etmek istiyoruz” diye konuştu.

KONTEYNERDE ÜRETİME DEVEM SEÇENEĞİ

Gelecek olan raporun sonuçlarıyla ilgili A, B, C planları bulunduğunu bildiren Öz, çözüm önerilerine ilişkin şu bilgileri verdi:

"Her bloku ayrı firmalarla çalışarak hızlıca iyileştirebiliriz. Ancak eğer bu mümkün olmazsa, hemen yakınımızda "konteyner kuyumcukent" kurarak, yüzde 50 küçülerek üretimimizi orada devam ettirmeyi planlıyoruz. Çalışanlarımızı buradan bırakmak istemiyoruz. Bütün olumsuzluklar dahil her şeyi düşünüyoruz. Çünkü eğer burası çalışmazsa Kahramanmaraş ekonomisi yara alır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Öz ayrıca, depremin ardından yağma planlarının da boşa çıktığını belirterek, bunun için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.


Geri Dön