27 / 04 / 2024

İstanbul Avcılar'da caminin minaresi yıkıldı!

İstanbul Avcılar'da caminin minaresi yıkıldı!

Marmara Denizi Silivri açıklarında meydana gelen depremin ardından Avcılar'daki Hacı Ahmet Tükenmez Camisi'nin minaresi yıkıldı. Yaşanan olay üzerine cami etrafında güvenlik önlemi alındı.



Meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremin ardınan  Avcılar D-100 kara yolunun yanında bulunan Hacı Ahmet Tükenmez Camisi'nin bir minaresinin üst kısmı devrildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, olayın bildirilmesi üzerine olay yerine ambulans, polis ve belediye ekipleri sevk edildi.  Güvenlik şeridi çekilerek yaya ve araç trafiğine kapatılan bölgeye her ihtimale karşı arama kurtarma köpeği de getirildi. 


Yıkılma esnasında, cami içerisinde kimse bulunmazken, etrafdaki vatandaşlardan da yaralanan olmadı.
Görgü tanığı Ahmet Hararcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, metrobüse gitmek için caminin önünden geçerken deprem olduğunu söyledi. Hararcı, "Bu arada bir ses duydum. Ağacın üzerinde herhangi bir şey var zannettim. Bir de havaya doğru bir baktım minare gidip geliyor. Ağacın dalı gibi sallandı. Üçüncü sarsıntıda yola doğru yıkıldı ama düşmedi. Teller tuttu. Yıkılan bölüm askıda kaldı. Sonradan kendiliğinden düştü." dedi.
Öte yandan, deprem nedeniyle Fatih Camisi Medresesi kubbesinde bulunan alem de hasar gördü.


Geri Dön