10 / 05 / 2024

cami minaresi yıkıldı

cami minaresi yıkıldı

Marmara Denizi Silivri açıklarında meydana gelen depremin ardından Avcılar'daki Hacı Ahmet Tükenmez Camisi'nin minaresi yıkıldı. Yaşanan olay üzerine cami etrafında güvenlik önlemi alındı.

Mardin Merkez Çarşı Camii tekrar inşa edilmek üzere yıkıldı!

Mardin Derik'te yeni cami inşa edileceği için Merkez Çarşı Camisi yıkıldı. Yıkım sırasında bulunan küpler, 'hazine bulundu' söylentisine sebep oldu. Çok sayıda vatandaş enkaza akın etti...

Ordu Altınordu'da heyelanda 3 bina yıkıldı, 9 binada ise risk tespit edildi!

Ordu'nun Altınordu ilçesine bağlı Topluca Mahallesi, son 10 yıldır meydana gelen heyelanlar sebebiyle kayıyor. 3 binanın yıkıldığı, 30 dönüm fındık bahçesinin hasar aldığı, 9 binada ise risk tespit edilen mahallede cami de yıkılmak üzere...

Malatya'da ağır hasarlı caminin minaresi yıkıldı!

Malatya Kale'de bir caminin minaresi yaşanan depremde hasar gördü. Minare kontrollü bir şekilde yıkıldı.

Manisa'da depremde ağır hasar gören minare yıkıldı!

Geçtiğimiz hafta Akhisar'da yaşanan 5.4 şiddetindeki depremde hasar gören Karabörklü Camii ve minaresi, yüksek risk oluşturduğu sebebiyle, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkıldı. 

İstanbul Avcılar'da caminin minaresi yıkıldı!

Marmara Denizi Silivri açıklarında meydana gelen depremin ardından Avcılar'daki Hacı Ahmet Tükenmez Camisi'nin minaresi yıkıldı. Yaşanan olay üzerine cami etrafında güvenlik önlemi alındı.

Ayvacık Taşağıl Köyü'ndeki kontrollü olarak yıkıldı!

Ayvacık Taşağıl Köyü'ndeki caminin minaresi tehlike oluşturması nedeniyle kontrollü olarak yıkıldı.

Çatalca Başakköy Cami’nin 55 metrelik minaresi yıkıldı!

Çatalca Başakköy Cami’nin hasarlı minaresi Çatalca Belediye Fen İşleri Müdürlüğü'nün çalışmasıyla yıkıldı. Yerine yakın zamanda yeni bir minare yapılacak.

Çatalca Başakköy Cami’nin hasarlı minaresi yıkıldı!

Çatalca Başakköy Cami’nin hasarlı minaresi Çatalca Belediye Fen İşleri Müdürlüğü tarafından titiz bir çalışma ile yıkıldı.

Adapazarı Orta Cami önündeki dükkanlar yıkıldı!

Adapazarı Orta Cami’nin altında ve yanında bulunan 11 dükkân ruhsatsız oldukları gerekçesi dün yıkıldı. Daha önce uyarılan esnaflar yıkım esnasında duyarlılık gösterdiler.

Rize'deki tarihi Gülbahar Hatun Camisi yıkıldı!

Rize'de 15. Yüzyıl'da Yavuz Sultan Selim Han tarafından annesi Gülbahar Hatun adına 1514 yılında yaptırılan Gülbahar Hatun Camisi, yerine daha büyük bir cami yapılmak üzere yıkıldı.

Çatalca İhsaniye Camii yıkıldı!

Yangın sonrası kullanılmaz hale gelen Çatalca İhsaniye Mahallesi Camii alınan güvenlik önlemlerinin ardından belediye ekipleri tarafından yıkıldı. Yıkılan caminin yerine yeni bir cami yapılacağı öğrenildi.

Edirne Selimiye Cami'nin sonradan yapılan merdivenleri yıkıldı!

Edirne Selimiye Camii Haziresi’ne çıkmak için sonradan yapılan merdivenler, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından uygun bulunmadığından yıkıldı.

Bursa Başaran'da kamulaştırılan binalar yıkıldı!

Osmangazi Belediyesi kamulaştırma çalışmalarıyla ilçeye yeni yaşam alanları kazandırmaya devam ediyor. Başaran Mahallesi Başaran Cami çevresine nefes aldıracak meydan düzenlemesi için kamulaştırma işlemleri tamamlanan 2 bina, düzenlenen törenle yıkıldı.

cami minaresi yıkıldı Haberi

cami minaresi yıkıldı

Meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremin ardınan  Avcılar D-100 kara yolunun yanında bulunan Hacı Ahmet Tükenmez Camisi'nin bir minaresinin üst kısmı devrildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, olayın bildirilmesi üzerine olay yerine ambulans, polis ve belediye ekipleri sevk edildi.  Güvenlik şeridi çekilerek yaya ve araç trafiğine kapatılan bölgeye her ihtimale karşı arama kurtarma köpeği de getirildi. 


Yıkılma esnasında, cami içerisinde kimse bulunmazken, etrafdaki vatandaşlardan da yaralanan olmadı.
Görgü tanığı Ahmet Hararcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, metrobüse gitmek için caminin önünden geçerken deprem olduğunu söyledi. Hararcı, "Bu arada bir ses duydum. Ağacın üzerinde herhangi bir şey var zannettim. Bir de havaya doğru bir baktım minare gidip geliyor. Ağacın dalı gibi sallandı. Üçüncü sarsıntıda yola doğru yıkıldı ama düşmedi. Teller tuttu. Yıkılan bölüm askıda kaldı. Sonradan kendiliğinden düştü."...