30 / 04 / 2024

Çatalca Başakköy Cami’nin 55 metrelik minaresi yıkıldı!

Çatalca Başakköy Cami’nin 55 metrelik minaresi yıkıldı!

Çatalca Başakköy Cami’nin hasarlı minaresi Çatalca Belediye Fen İşleri Müdürlüğü'nün çalışmasıyla yıkıldı. Yerine yakın zamanda yeni bir minare yapılacak.



Birkaç yıl önce yıldırım düşmesi nedeniyle hasar gören Çatalca Başakköy Cami'nin minaresi, yıllar geçtikçe risk arz eder hale gelmişti. 55 metre uzunluğuyla bölgenin en uzun minaresi olan Başakköy Cami minaresinin, cami cemaati ve mahallelinin can güvenliğini tehdit ediyordu. Bu nedenle hasarlı minare Çatalca Belediyesi Fen İşleri ekibi tarafından yıkıldı. İki gün süren yıkım çalışması sırasında Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri çevrede güvenlik önlemleri aldı.


Belirlenen yere yıkıldı

İki gün süren yıkım çalışmalarında BEDAŞ, 112 Ambulans ve İtfaiye'nin yanı sıra Başakköy halkı yardımlarını esirgemezken alınan tedbirler sonucu minare çevre evlere zarar verilmeden belirlenen noktaya başarıyla yıkıldı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, “Olası tehlikeyi önlemek için Çatalca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nü harekete geçirerek minarenin yıkımını güvenli bir şekilde gerçekleştirdik” dedi. 


Gazetem İstanbul


Geri Dön