30 / 04 / 2024

Çatalca Başakköy Cami’nin hasarlı minaresi yıkıldı!

Çatalca Başakköy Cami’nin hasarlı minaresi yıkıldı!

Çatalca Başakköy Cami’nin hasarlı minaresi Çatalca Belediye Fen İşleri Müdürlüğü tarafından titiz bir çalışma ile yıkıldı.




Çatalca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, birkaç yıl önce yıldırım düşmesi sonucu hasar gören Başakköy Cami minaresinin yıkımını iki gün süren yoğun ve titiz bir çalışma ile gerçekleştirdi. Çatalca Kaymakamlığı’nın talimatıyla başlatılan yıkım çalışması öncesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri çevrede güvenlik önlemleri aldı.


Halkın can güvenliğine kayıtsız kalamayız


Yıldırım düşmesi nedeniyle hasar gören ve zaman içerisinde risk arz eder hale gelen 55 metre uzunluğuyla bölgenin en uzun minaresi olan Başakköy Cami minaresinin, cami cemaati ve mahallelinin can güvenliğini tehdit etmemesi için yıkımının yapıldığı belirtildi. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, konuya dair “Olası tehlikeyi önlemek için Çatalca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nü harekete geçirerek minarenin yıkımını güvenli bir şekilde gerçekleştirdik” sözleriyle halkın can güvenliğini tehdit eden bir duruma kayıtsız kalmalarının mümkün olmadığını belirtti.


55 metrelik minare çevreye zarar vermeden yıkıldı


İki gün süren yıkım çalışmalarında BEDAŞ, 112 Ambülans Servisi ve İtfaiye Teşkilatı yanı sıra Başakköy halkı yardımlarını esirgemezken alınan tedbirler sonucu minare çevre evlere zarar verilmeden belirlenen noktaya başarıyla yıkıldı. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara minare yıkımı ile ilgili görev verdiği personelinin her birine başarı ile görevlerini yerine getirmelerinden dolayı teşekkür etti.



Çatalca Belediyesi



Geri Dön