28 / 04 / 2024

Mardin Merkez Çarşı Camii tekrar inşa edilmek üzere yıkıldı!

Mardin Merkez Çarşı Camii tekrar inşa edilmek üzere yıkıldı!

Mardin Derik'te yeni cami inşa edileceği için Merkez Çarşı Camisi yıkıldı. Yıkım sırasında bulunan küpler, 'hazine bulundu' söylentisine sebep oldu. Çok sayıda vatandaş enkaza akın etti...



Mardin’in Derik ilçesinde 1953 yılında yapılan Merkez Çarşı Camii’nin iki sene önce yıkılıp yeniden yapılması için karar alındı. 750 kişi kapasiteli caminin yıkımı ise dün başlatıldı.

Mardin'in Derik ilçesinde yeni cami yapılacağı için Merkez Çarşı Camisi'nin yıkımı gerçekleştirildi. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, yıkım sırasında küpler bulundu. Küplerin boş olduğu belirtildi ama vatandaşlar arasında 'hazine bulundu' söylentisi konuşulmaya başlandı.

Yıkım sırasında cami duvarları arasına konulmuş boş küpler görüldü. Camide hazine olduğunu sanan binlerce kişi enkaz alanına gitti. Polis ve belediye yetkilileri inşaat alanında önlemler aldı. Küpler ise incelenmek üzere Mardin İl Kültür Müdürlüğü’ne götürüldü.

Mardin Merkez Çarşı Camii tekrar inşa edilmek üzere yıkıldı!

İlçe halkından 82 yaşındaki Ahmet Acır, caminin yapıldığı sene, 15 yaşında olduğunu belirtti ve, "Cami yapımında kullanılan boş küpler, çevre illerden getirildi. Kapının üzerindeki yerleşkeye konuldu. Küplerin amacı camideki sesin yankılamasını önlemekti" dedi.

Nobel ödüllü Aziz Sancar'ın Mardin'deki evi müze oluyor!


Geri Dön