10 / 05 / 2024

depremde cami minaresi yıkıldı

depremde cami minaresi yıkıldı

Marmara Denizi Silivri açıklarında meydana gelen depremin ardından Avcılar'daki Hacı Ahmet Tükenmez Camisi'nin minaresi yıkıldı. Yaşanan olay üzerine cami etrafında güvenlik önlemi alındı.

Elazığ Beyzade Efendi Camisi'nin yerine inşa edilecek cami için temel atıldı!

Elazığ'da geçtiğimiz günlerde yaşanan 6,8 büyüklüğüne sahip depremde ağır hasar aldıktan sonra yıkılan Beyzade Efendi Camisi'nin yerine inşa edilecek cami için temel atma töreni düzenlendi.

Avcılar'da depremde hasar gören cami yıkılıyor!

İstanbul'da yaşanan depremde hasar gören Avcılar'daki Hacı Ahmet Tükenmez Camisi'nin yıkım çalışmaları başladı.

Manisa'daki depremde hasar gören cami minarelerine kontrollü yıkım!

Manisa Akhisar'da 22 Ocak'ta yaşanan depremde hasar gören 2 caminin minaresi, kontrollü şekilde yıkıldı...

Manisa’daki depremde metruk bina çöktü, cami ve okul hasar gördü!

Manisa Akhisar’da meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki depremde metruk bir evin çöktüğü, bir minare ve okulun hasar gördüğü tespit edildi.

Malatya'da ağır hasarlı caminin minaresi yıkıldı!

Malatya Kale'de bir caminin minaresi yaşanan depremde hasar gördü. Minare kontrollü bir şekilde yıkıldı.

Elazığ'daki 7 derece eğik cami minaresi 9 asırdır yıkılmadı!

1156 senesinde yapılan Elazığ'daki Ulu Camii, şu ana kadar meydana gelen hiçbir depremde hasar görmedi. Caminin minaresi, 7 derecelik eğime sahip olmasıyla ünlendi...

Manisa'da depremde ağır hasar gören minare yıkıldı!

Geçtiğimiz hafta Akhisar'da yaşanan 5.4 şiddetindeki depremde hasar gören Karabörklü Camii ve minaresi, yüksek risk oluşturduğu sebebiyle, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkıldı. 

Kırkağaç’ta depremde hasar gören cami minaresi yıkıldı!

22 Ocak Çarşamba günü Akhisar’ın Musalar Mahallesinde meydana gelen 5.4 şiddetindeki deprem Kırkağaç'tan da hissedildi. Depremde Kırkağaç Alifakı mahallesindeki bir caminin minaresinde çatlaklar oluştu...

Depremde minaresi yıkılan Hacı Ahmet Tükenmez Camii'yi fırtına vurdu!

Geçtiğmiz aylarda Silivri açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremde minareleri yıkılan Avcılar Hacı Ahmet Tükenmez Camii'nin kubbesi son günlerde yaşanan fırtınadan etkilenerek yerinden çıktı...

İstanbul Avcılar'da caminin minaresi yıkıldı!

Marmara Denizi Silivri açıklarında meydana gelen depremin ardından Avcılar'daki Hacı Ahmet Tükenmez Camisi'nin minaresi yıkıldı. Yaşanan olay üzerine cami etrafında güvenlik önlemi alındı.

Elazığ Merkez Cami'nin minaresi imar aykırı mı?

Elazığ merkeze bağlı Kuyulu Köyü’nde Devlet Hava Meydanları sınırları içerisinde olan Merkez Cami'nin minaresinin imara aykırı olduğu ortaya çıktı...

Çanakkale'deki depremde 192 yapı hasar gördü!

Çanakkale Valiliği, deprem sonra bölgede başlatılan ön hasar tespit çalışmaları sonucunda, 2 cami, 2 cami minaresi olmak üzere boş ve hasarlı toplam 192 konut ve yapının tespit edildiğini açıkladı.

Bingöl'deki 600 yıllık cami restore ediliyor!

Bingöl’de önceki yıl yaşanan depremde minaresi ve abdesthanesi zarar gören, 600 yılı aşkın süre önce yapıldığı bilinen tarihi Balaban Bey Camisinin restorasyon çalışması başladı.

depremde cami minaresi yıkıldı Haberi

depremde cami minaresi yıkıldı

Meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremin ardınan  Avcılar D-100 kara yolunun yanında bulunan Hacı Ahmet Tükenmez Camisi'nin bir minaresinin üst kısmı devrildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, olayın bildirilmesi üzerine olay yerine ambulans, polis ve belediye ekipleri sevk edildi.  Güvenlik şeridi çekilerek yaya ve araç trafiğine kapatılan bölgeye her ihtimale karşı arama kurtarma köpeği de getirildi. 


Yıkılma esnasında, cami içerisinde kimse bulunmazken, etrafdaki vatandaşlardan da yaralanan olmadı.
Görgü tanığı Ahmet Hararcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, metrobüse gitmek için caminin önünden geçerken deprem olduğunu söyledi. Hararcı, "Bu arada bir ses duydum. Ağacın üzerinde herhangi bir şey var zannettim. Bir de havaya doğru bir baktım minare gidip geliyor. Ağacın dalı gibi sallandı. Üçüncü sarsıntıda yola doğru yıkıldı ama düşmedi. Teller tuttu. Yıkılan bölüm askıda kaldı. Sonradan kendiliğinden düştü."...