29 / 04 / 2024

Depremde hasar gören binalar yıkılsın yenisi yapılsın!

Depremde hasar gören binalar yıkılsın yenisi yapılsın!

İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantıların 4’ncü birleşimde konuşan Dinar MHP İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Acar, depremde hasar görmüş okul binalarına yapılan güçlendirme çalışmalarının yetersiz kaldığını söyledi.



İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantıların 4’ncü birleşimde konuşan Dinar MHP İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Acar, depremde hasar görmüş okul binalarına yapılan güçlendirme çalışmalarının yetersiz kaldığını söyleyerek, “Hasar görmüş bu binaları yıkıp, yenisini yapalım. Çocuklarımızın geleceği açısından bu konu önemli” dedi.


İl Genel Meclisi (İGM) şubat ayı toplantılarının 4’ncü oturumu dün gerçekleştirildi. Salih Sel Başkanlığında toplanan meclis, açılış ve yoklamanın yapılmasıyla başladı Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda söz alan Dinarlı MHP İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Acar, depremde hasar görmüş okul binalarının tadilattan geçtiğini ancak bu binaların yeterince sağlıklı olmadığını söyleyerek, “Bu binaları yıkıp, yenisini yapalım” önerisinde bulundu.


AYNI PARAYA SIFIR BİNA YAPARIZ

Tadilat giderlerinin neredeyse sıfır binaya eşit olduğunu söyleyen Acar, şöyle konuştu: “1995 yılında Dinar’ı bir deprem vurmuştu. Bu depremden sonra birçok okul tadilattan geçti. Bugün görüyoruz ki bu yapılan tadilatların ekonomik ömrü bugün bitti. Bu tadilatlar sıfır bina yapımından daha yüksek maliyetlerde. Özellikle okul binalarında bu durum söz konusu. Bu okul binaları eğer depreme dayanıklı değil ise, bu binaları yıkıp yeniden yapılması daha güzel oluyor. Özellikle okul binalarında bu durumu uygularsak daha faydalı olur. Görüyoruz ki depremde ilk olarak devlet binaları yıkılıyor. Yıkılmaması için böyle bir karar alırsak daha sevindirici ve çocuklarımız için daha güvenli olur.”


“BENDE O BİNALARIN SAĞLIKLI OLDUĞUNA İNANMIYORUM”

İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel’de güçlendirilme yapılmış binaların sağlıklı olduğuna inanmadığını söyledi ve bu konunun değerlendirilmesini istedi. Sel, şunları söyledi: “Bende bir inşaat mühendisi olarak bu güçlendirmelerin çok sağlıklı olduğuna inanmıyorum. Bu güçlendirmelere harcanan paraların yüzde 20-30 daha fazlasına sıfır binalar yapılabilir. Bunun yeniden değerlendirilmesi uygun olur.




Gazete 3


Geri Dön