12 / 05 / 2024

Depremden etkilenen 400 işletmeye 754 bin dolar hibe sağlanacak!

Depremden etkilenen 400 işletmeye 754 bin dolar hibe sağlanacak!

UNDP ve İslahiye Ticaret Odası işbirliğinde imzalanan hibe protokolü ile 400 işletmeye toplam 754 bin dolar hibe sağlanacak.



İslahiye Ticaret Odası ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş beraberliğinde imzalanan hibe protokolü ile Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerindeki 400 işletmeye toplam 754 bin dolar hibe verilecek.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve İslahiye Ticaret Odası işbirliğinde tasarlanan "Depremden etkilenen küçük işletmelerin toparlanmasına yönelik bölgesel hibe programı"na hak kazanan 400 işletmeyle hibe protokolü için imzalar atıldı.

İmza protokolüne, İslahiye Kaymakamı Mehmet Soylu, UNDP temsilcileri Louisa Vinton, Hamit Doğan, Arzu Karaarslan Azizoğlu ve hibeye hak kazanan işletme sahipleri katılım sağladı.

Burada konuşma yapan İslahiye Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Türkmen, toplam 754 bin dolarlık hibe programıyla depremden zarar gören girişimcilerin ve işverenlerin hasarlı işletmelerinin tekrar ayağa kaldırılmasının amaçlandığını kaydetti. 

Depremden etkilenen 400 işletmeye 754 bin dolar hibe sağlanacak!

Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı deprem bölgesindeki inşaat çalışmaları için yaklaşık 40 milyar TL hibe desteği verildiğini açıkladı.

Deprem bölgesinde ihya ve inşa çalışmalarını sürdüren Bakanlık, bölgenin hızla toparlanması için iş yerleri ve konutların yanı sıra altyapı projelerini de devam ediyor.

Bakanlık, İller Bankası aracılığı ile yeniden inşaat çalışmaları noktasında, altyapı projelerinde kullanılmak amacıyla yerel yönetimlere yaklaşık 40 milyar TL hibe desteği verdi.

Bakanlık tarafından hibe desteği sağlanan iller ve hibe miktarları şöyle:

"Hatay'a 11 milyar lira, Gaziantep'e 3,7 milyar lira, Malatya'ya 3 milyar lira, Kahramanmaraş'a 8 milyar lira, Adıyaman'a 4,5 milyar lira, Şanlıurfa'ya 2,3 milyar lira, Mersin'e 1,1 milyar lira, Adana'ya 2,2 milyar lira, Diyarbakır ve Osmaniye'ye 2,1'er milyar lira."

Depremden etkilenen 400 işletmeye 754 bin dolar hibe sağlanacak!

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan  yerinde dönüşüm projeleri ile ilgili hibe ve kredi turlarını güncellediklerini belirtti. 235 bin vatandaşın başvurduğu projeyi de hızlıca hayata geçireceklerini belirten Erdoğan, "Deprem bölgesindeki kobilerimize yönelik yeni bir kredi paketini devreye alıyoruz. İşletme başına 200 bin TL ile 700 bin Türk Lirası arasında faizsiz kredi sağlayacağız." şeklinde konuştu.

Ev ve araba alacaklar aman dikkat: Sahte tapu ve kimlikle dolandırıcılık yapan örgüt çökertildi!

Ruslar rotayı Kıbrıs'a çevirdi, emlak fiyatları resmen uçuşa geçti!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön