28 / 04 / 2024

Ev ve araba alacaklar aman dikkat: Sahte tapu ve kimlikle dolandırıcılık yapan örgüt çökertildi!

Ev ve araba alacaklar aman dikkat: Sahte tapu ve kimlikle dolandırıcılık yapan örgüt çökertildi!

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sahte tapu ve kimlikle, sahibi olmadıkları  konut ve arabaları satmaya çalışan, silah ticareti yaptığı belirlenen suç örgütünün çökertildiğine ilişkin açıklama yaptı. İşte ayrıntılar..



İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından bir son dakika açıklamasında bulundu. Ali Yerlikaya, sahte tapu ve kimlikle, sahibi olmadıkları ev ve arabaları satmaya çalışan, silah ticareti yaptığı belirlenen suç örgütünün çökertildiğine dikkat çekti. 

Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Muğla'da faaliyet gösterdiği belirlenen, elebaşılığını Hakan Germici ve kardeşi Erdem Germici'nin yaptığı "Germiciler" organize suç örgütüne ilişkin Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda, Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından Kafes Operasyonu gerçekleştirildiğini duyurdu.

Ev ve araba alacaklar aman dikkat: Sahte tapu ve kimlikle dolandırıcılık yapan örgüt çökertildi!

SAHTE TAPUYLA SATIŞ

Organize suç örgütünün, internet siteleri ve sosyal medya üzerinden, sahte ilanlarla araç satışı yaptığına dikkat çeken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuya ilişkin açıklamasında "Suç örgütünün, sahte tapu ve kimlikle, sahibi olmadıkları konutları sahibiymiş gibi gösterip satmaya çalıştıkları, sahte satılık eşya ve benzeri ilanlar vererek nitelikli dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi" dedi ve ayrıca bu suç örgütünün silah ticareti yaptığı ve örgüt elebaşının 31 suçtan kaydının olduğunun belirlendiğini dile getirdi. 

Yerlikaya, operasyon çerçevesinde tabancalar, sahte tapular, dijital materyaller ile para ele geçirildiğine vurgu yaptı. 

Ayrıca, açıklamasında "Suç işlemek amacıyla örgüt kuran bu şahıslardan 15'i yakalandı ve gözaltına alındı. Aralarında örgütün elebaşının da olduğu 10 şahıs tutuklandı" ifadelerine yer veren Ali Yerlikaya, bu suç örgütü ile ilgili çalışmaların sürdüğünü de aktardı. 

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde operasyonları düzenleyen kahraman jandarmayı da tebrik ettini belirten Ali Yerlikaya, söz konusu açıklamasını "Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökerterek adalete teslim edeceğiz" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

Ev ve araba alacaklar aman dikkat: Sahte tapu ve kimlikle dolandırıcılık yapan örgüt çökertildi!

Bunların yanı sıra, Halk TV’nin aktardığı habere göre, İstanbul’da konut almak isteyen Bosna Hersek ve Fransa vatandaşı olan birçok kişinin dolandırıldığı gündeme geldi. 

Söz konusu olayda, dolandırıcıların hayali daire sattıkları kişilere, sahte tapu da verdikleri belirlendi. Yapılan şikayet sonrasında, savcılık tarafından harekete geçildi ve gzaltına alınan üç emlakçıdan biri tutuklandı. 

Emlakçılar Gencay S., Gökhan Ö. ve ayrıca, Hakan D. olarak belirlenirken,  Gökhan Ö. tutuklandı Gencay S. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Gencay S. tüm bu yaşananlardan elde edilen paralardan haberinin olmadığını, bu şahıslardan paraları alanın Gökhan S. olduğunu söyledi. 

Ruslar rotayı Kıbrıs'a çevirdi, emlak fiyatları resmen uçuşa geçti!

Emeklilere konut müjdesi!

Gölcük'te kentsel dönüşüm tam gaz: Çalışmalar hangi mahallelerde ne durumda? 


Geri Dön