29 / 04 / 2024

Emeklilere konut müjdesi!

Emeklilere konut müjdesi!

Emekliler için hayata geçirilmesi planlanan konut projesi Batman'ın bir numaralı gündem maddesi oldu. Batman Belediye İş Sendikası konuya ilişkin açıklama yaptı...



Batman Belediye İş Sendikası, Batman Belediyesi'nde emekli olan vatandaşlar için konut inşa etmeyi hedeflediklerini belirtti. 

Belediye İş Sendikası Batman İl Başkanı Salih Direk, üyeleri ile Belediye emeklilerine kazandırmak istedikleri ev projesine Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun sıcak baktığını kaydetti. 

“ÜYELERİMİZİ KONUT SAHİBİ YAPMAK İSTİYORUZ”

Batmançağdaş'ın haberine göre, Ankara'da bir dizi ziyaret gerçekleştiren Batman Belediye İş Sendikası İl Başkanı Salih Direk, bir süre önce  TOKİ  İdaresi’ne hazırladıkları konut projesine, AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun olumlu baktığını kaydetti.

TBMM’de ziyaret ettiği Milletvekili Nasıroğlu’nun, Batman’ın sorunlarının çözümüne dair gösterdiği çabaya dikkat çeken Direk, “Batman iline kazandırmak istediğimiz konut projemize katkı vereceğini söyleyen Milletvekilimiz sayın Nasıroğlu’nun şehrimizin de çözüm bekleyen sorunlarına gösterdiği duyarlılığa teşekkür ediyoruz. TOKİ İdaresi şu anda deprem bölgesinde faaliyette bulunduğu için yeni projeler bir süre sonra masaya yatırılacak. Sendika olarak üyelerimiz ile daha önce Belediye’den de emekli olan eski emekçileri de ev sahibi yapmak istiyoruz.” dedi.

Emeklilere konut müjdesi!

Öte yandan Batman Belediyesi, Cumhuriyet ile Şirinevler Mahallesinde kentsel dönüşüm için harekete geçti. Kentsel dönüşüm haberini alan Batmanlılar eski konutları satın almak için bölgeye akın etti.

Belediye’nin Kentsel dönüşüm projesi kapsamına aldığı ve bir süredir askıya alınan Şirinevler ve Cumhuriyet semtlerindeki bazı eski evler kıymete bindi. 

1955 ile 1960 seneleri arasında mahalle statüsüne kavuşan ve Tüpraş Batman Rafinerisine komşu olan 2 mahalle, 2004'te meydana gelen yeraltı yakıt yangınının ardından göç vermişti. Eski semt sakinlerinin terk ettikleri Cumhuriyet ve Şirinevler mahallelerinin kısa bir süre önce ‘Kentsel Dönüşüm’ projesi kapsamına alınmasından sonra eski yapılara ilgi çoğaldı.

Kentin iki eski mahallesi Şirinevler ve Cumhuriyet'in, Belediye tarafından ‘kentsel dönüşüm projesi’ kapsamına alınması mahalle sakinlerini sevindirdi. Konuya ilişkin konuşan Cumhuriyet mahallesi muhtarı Zeki Yasak: “2009 senesinden beri komşu 2 eski mahallenin kentsel dönüşüme alınması için uğraş veriyoruz” diye belirtti.

Batman Belediyesi'nin ‘Kentsel dönüşüm’ projesi kapsamına dahil ettiği Cumhuriyet ve Şirinevler mahallelerinde eski evlerde satış hareketliliği yaşanıyor. İki katlı bazı evlerin fiyatı 4 milyon TL ile 6 milyon TL arasında değişiyor.

Gölcük'te kentsel dönüşüm tam gaz: Çalışmalar hangi mahallelerde ne durumda? 

Uyarlama ve kira tespiti davalarında bunlara dikkat!


Geri Dön