27 / 04 / 2024

Ruslar rotayı Kıbrıs'a çevirdi, emlak fiyatları resmen uçuşa geçti!

Ruslar rotayı Kıbrıs'a çevirdi, emlak fiyatları resmen uçuşa geçti!

Ukrayna savaşı sebebiyle Batı'nın ağır yaptırımına uğrayan Rus oligarklar, yönlerini uluslararası anlaşmalara bağlı olmayan Kuzey Kıbrıs'a çevirdi. Kıbrıs'ta emlak fiyatları resmen uçuşa geçti...



Ukrayna savaşı sebebiyle Batı'nın ağır yaptırımına uğrayan Rus oligarklar, yönlerini uluslararası anlaşmalara bağlı olmayan Kuzey Kıbrıs'a çevirdi.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre hal böyle olunca adadaki inşaat işlerinde de patlama yaşandı. Nakit akışının artmasına ve banka varlığının yaklaşık olarak yüzde 80’lik bölümünün döviz rezervlerinden oluşmasına yol açan ruble ve İran riyali sayesinde gelişen emlak sektörüyle bölgede inşaatlar da artış gösterdi.

Paylaşılan bilgilere göre söz konusu resmi veriler yalnızca bu sene 39 binden fazla Rus’un kuzeye yerleştiğini ortaya çıkarıyor. Ayrıca The Guardian’da yer alan bir söylentiye göre güneydeki Rum avukatlar, kuzeyli Türk meslektaşlarının Rus müşterilerin portföylerini devralmalarına da yardımcı oluyor.

10Haber'in aktardığı detaylara göre; Kıbrıslı Türk öğretmenler sendikası KTÖS’ün başkanlığını yürüten Şener Elcil konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Güneyden para dolu valizlerle gelen Rusları duyuyoruz. Tüm bu insanların buraya yerleşmesini tetikleyen bu yeni trend pek çok soruna da yol açıyor. Yeni Limasol olan İskele’de, öğrencilerin yüzde 69’luk kısmı ya Rusya’dan ya da İran’dan geliyor. Aradaki dil engeli öğretmenlerin en büyük şikayetleri arasında yer alıyor” diye konuştu.

Ruslar rotayı Kıbrıs a çevirdi, emlak fiyatları resmen uçuşa geçti!

Yine konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Ekonomist Mertkan Hamit de yaptığı açıklamada Kıbrıslı Rumların güneyde Ruslara hizmet veren ticari hizmet ağı, Kıbrıslı Türk avukatların menkul satın aldığı yeni bir ağa evrildiğini belirtti.,


İSRAİLLER DE LARNAKA'YA GÖZÜNÜ DİKMİŞTİ

Fileleftheros Gazetesi, İsraillilerin havalimanı bulunan ve gelişime açık olan Kıbrıs'ın önemli turistik kenti Larnaka’da emlak alım veya kiralamaya ilgilerinin, özellikle Hamas-İsrail savaşı öncesinde yüksek olduğunu, savaşın patlak vermesiyle biraz duraklama olmasına rağmen özellikle kiralamaya ilginin yüksek seviyesini koruduğunu yazmıştı. 

YERLİ HALK FİYATLARIN YANINA BİLE YAKLAŞAMIYOR!

Kıbrıs Postası'nın aktardığı detaylara göre İsraillilerin, havalimanı olan ve gelişime açık olan Larnaka’ya “ilgi sağanağı” sebebiyle bazı bölgelerinde fiyatlar, yerli halkın “yanına yaklaşamayacağı kadar” uçtu,  Larnaka’daki taşınmaz fiyatları Lefkoşa’nın Rum kesimindeki fiyatlar seviyelerine kadar çıkmıştı. 

Ev almak isteyenler sahte tapuya dikkat! Üç yabancıya hayali daire satıldı!

EYT’lilere vergi muafiyetinde tüm şartlar belli oldu! İşte tüm ayrıntılarıyla merak edilenler!

O ilde yaşayanlara müjde! 3 bin konut ve 10 bin iş yeri yapılacak!


Geri Dön