29 / 04 / 2024

O ilde yaşayanlara müjde! 3 bin konut ve 10 bin iş yeri yapılacak!

O ilde yaşayanlara müjde! 3 bin konut ve 10 bin iş yeri yapılacak!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya’da 3 bin konut ve 10 bin iş yerinin inşa edileceğini söyledi.  Başkan Gürkan, depremin ardından kentte modern bir yapı oluşturmak için incelemelerin yapılacağını açıkladı.



Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Latif Okyay, Genel Sekreter Yardımcıları ve bunun yanı sıra daire başkanlarıyla beraber Mısır Çarşısı esnaflarını ziyaret ederek bir süre görüşme gerçekleştirdi. 

Mısır Çarşısı esnaflarına samimi karşılamaları nedeniyle teşekkür eden Başkan Gürkan, Büyükşehir Belediyesi olarak esnafların her zaman yanında olduğunu ifade etti.

 O ilde yaşayanlara müjde! 3 bin konut ve 10 bin iş yeri yapılacak!

"İNSANLARIN TEDİRGİNLİĞİNİ ANLIYORUM"

Başkan Gürkan, Mısır Çarşısı esnaflarıyla buluştuğu ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, “Malatya Valiliğince hazırlanan tebligatlar Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerince ilgili kişilere tebliğ edilmiş. Kalıcı, az hasarlı iş yerlerine de aynı işlem uygulanmış. İnsanların tedirginliğini anlıyorum. Tebliğ edilen bu tebligatlar 220 dönümlük bölgede önceki günlerde başlayan çalışmalara engel olan kaldırımlara ve yol kenarlarında yer alan geçici konteyner iş yerlerine yönelik tebligatlardır” dedi.

Genel durumu açıklayan Başkan Gürkan, önceki günlerde Malatya’yı ziyaret eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu ve beraberindeki heyet Malatya’da genel bir inceleme yaptıklarını söyledi.

O ilde yaşayanlara müjde! 3 bin konut ve 10 bin iş yeri yapılacak!

3 BİNİN ÜZERİNDE KONUT VE 10 BİNE YAKIN İŞ YERİ

Gürkan, “220 dönümlük bu bölgede tekrar bir ticari alan kurulacak ve kimsenin hakkı kaybolmayacak. Aynı zamanda; Niyazi Mısri, Saray Mahallesi, Akpınar ve Cezmi Kartay Caddesinin bulunduğu alan etaplar şeklinde değerlendirilerek 3 binin üzerinde ev ile 10 bine yakın iş yeri inşa edilecek. Mısır Çarşısı’na yönelik durum ise, Malatya Çarşısı’ndaki bazı dükkânların 6 Şubat deprem felaketinin ardından yapılan değerlendirmelerde hafif hasarlı raporu tescillenmiştir. Kenti bütüncül olarak bir plan muhaceresi içerisinde yapılıp düzgün ve modern bir yapı ortaya koymak amacıyla Mısır Çarşısı ve benzeri yerler ile ilgili karot örnekleri alınacak ve tekrar bir inceleme gerçekleştirilecek. Yapılacak planlamada adaptasyon olup olmayacağına ona bakılacak. Bu bölgede gerçekleştirilecek bütün çalışmalar esnaflarımızın yararına olan çalışmalardır. An itibarıyla kesinleşmiş bir çalışma bulunmamaktadır. Size iletilen tebligat 220 dönümlük alanda çalışmalara engel olan geçici konteyner iş yerleri için hazırlanmış; fakat bu bölgedeki bütün esnaflara dağıtılmıştır” dedi.

Kırsal mahallelerde emlak vergisi sorunu! Vatandaşlar emlak vergisinden muaf mı?

Bakan Ersoy’dan konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin şoke eden açıklama!

Kocaeli’nde kentsel dönüşüm kapsamında yeni konutlar kısa sürede tamamlanacak!


Geri Dön