27 / 04 / 2024

Bakan Ersoy’dan konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin dikkat çeken açıklama!

Bakan Ersoy’dan konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin dikkat çeken açıklama!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, konutların turizm amaçlı kiralanmasına dair kanuna ilişkin açıklama yaptı. Bu düzenlemenin olmazsa olmaz olduğunu söyleyen Ersoy, bu düzenlemenin olmadığı durumlarda bütün şehrin omurgasının bozulduğunu kaydetti.



Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığının 2024 yılı bütçesi üzerindeki görüşmelerde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“YÜZDE 30 BÜYÜME HEDEFLİYORUZ”

Bakanlığının beş senelik sürecinin sonunda kişi başı gecelik harcamanın 65 dolardan 100 dolara çıktığının altını çizen Bakan Ersoy, "2028 yılında kişi başı gecelik harcamayı 130 dolar olarak hedefliyoruz. Aynı zamanda, yüzde 30 büyüme hedefliyoruz. Sektöre ve ayrıca, bize güvenin. Bu rakam Türkiye gibi turizm potansiyeli yüksek bir ülkede hiçbir şeydir. İnanırsak, savaşırsak gerçekleştiririz. Hedefleri yakalayan bir turizm ülkesi haline geldik. Türkiye gibi turizm potansiyeli yüksek bir ülkede yüzde 7 oranında yıllık turist sayısında artış ütopik değil” diye konuştu.

Bakan Ersoy’dan konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin dikkat çeken açıklama!

"BU DÜZENLEME OLMAZSA OLMAZ"

Konutların turizm amaçlı kısa süreli kiralanması ile ilgili kanuna ilişkin değerlendirmede bulunan ve düzenlemenin gerekliliğine yönelik gerekçelere vurgu yapan Bakan Ersoy, "Konut için yapılan bölgeler otel gibi işletilmeye başlandığı zaman zaten tüm kentin omurgasını bozuyorsunuz. Bu nedenle, bu düzenleme olmazsa olmaz. Sayı belli bir rakama çıktıktan sonra” ifadelerini kullandı.

Söz konusu kanun doğrultusunda bazı bölgeler için ayrıcalık tanındığı iddiaları üzerine Ersoy, "Kat planında özellikle turizm amaçlı konut olduğu yer almamışsa ve bu da tapuya şerh edildiyse o halde o rezidanstan ya da apartmandan konut satın alan kişiler bu durumu zaten bilerek aldıkları için 'muvafakatname gerekmez' diye ifade ettik. Sektörden gelen bir istekti. Bize de gayet makul geldi. Bunun haricinde bir ayrıcalık, istisna tanınmış değil” dedi.

Bakan Ersoy’dan konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin dikkat çeken açıklama!

Bahsi geçen konutların da ilgili vergileri ödeyeceğini anımsatan Bakan Ersoy, bu bölgelerin online pazarlama yoluyla konut sahibi tarafından günlük kiraya verildiğini fakat konut maliki, aracı üzerinden kiraya vermek istemesi durumunda bunun Bakanlığın kontrol yetkisi olan acente üzerinden pazarlanmasını talep ettiklerini söyledi.

Emlak Katılım, yurt içi kira sertifikasındaki liderliğine devam ediyor!

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Arabuluculuk sayesinde kirayı zamsız ödeme teklifi geldi!

Milyonlarca EYT’liye müjde! EYT’liler emlak vergisinden muaf olacak!


Geri Dön