27 / 04 / 2024

Kocaeli’nde kentsel dönüşüm kapsamında yeni konutlar kısa sürede tamamlanacak!

Kocaeli’nde kentsel dönüşüm kapsamında yeni konutlar kısa sürede tamamlanacak!

Kocaeli Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Söğüt, "Barbaros Mahallesindeki dönüşümü yüzde 99 anlaşma oranıyla gerçekleştirdik. Yeni konutlar da kısa süre içinde tamamlanacak ve insanlar güvenli bir şekilde evlerine taşınacak” dedi.



Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Körfez Kent Konseyi’yle beraber gerçekleştirilen Sivil Toplum Kuruluşları Buluşmaları kapsamında sivil toplum kuruluşları başkanları ve yöneticileri ile bir araya geldi. Tütünçiftlik Nazende'de düzenlenen buluşmaya Başkan Şener Söğüt’ün yanı sıra, Başkan Yardımcısı İbrahim Çırpan ve aynı zamanda, Körfez Kent Konseyi Başkanı Nazmi Akın da yer aldı.

"KÖRFEZ BU NOKTADA ÇOK ŞANSLI"

Türkiye yüzyılında güçlü bir Körfez için çalışmalarına devam ettiklerine vurgu yapan Başkan Söğüt, "Körfez bu konuda çok şanslı. Sivil toplum kuruluşlarımız tüm yapıları ile beraber aktif ve güçlü durumda. Hep birlikte atacağımız adımlarla Körfez’i daha güzel yerlere getireceğimize benim inancım tam. Bu toplantılar sayesinde de yaptığımız ve yapacağımız çalışmaları sizlere anlatıyoruz. Beraber ortak akıl ile atacağımız adımları konuşuyoruz" diye konuştu.

Kocaeli’nde kentsel dönüşüm kapsamında yeni konutlar kısa sürede tamamlanacak!

"VATANDAŞLARIMIZ GÜVENLİ EVLERİNE TAŞINACAK"

4,5 senede Körfez'de önemli adımlar attıklarını ifade eden Başkan Söğüt, "Ulaşımdan eğitime, kentsel dönüşümden sanata kadar pek çok alanda Körfez'e yeni kazanımlar sağladık. Ulaşımda Kaşkaldere Kavşağı ve İMES Bağlantı Yolu seneler boyunca konuşulan konuydu. Çok şükür başlattık. Bu durumda da Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’a şükranlarımı sunmak istiyorum. Barbaros Mahallesi’ndeki dönüşümü yüzde 99 anlaşma oranıyla sağladık. Yeni konutlar da kısa sürede sona erecek. Böylece, vatandaşlarımız güvenli bir şekilde evlerine taşınacak. Artık Kabakoz için de gerekli adımları atıyoruz. Büyükşehir Belediyemiz bu konuda çalışmalarını tamamladı. Bakanlık onaylarının ardından da bu müjdeyi insanlarla paylaşacağız" şeklinde konuştu.

Kocaeli’nde kentsel dönüşüm kapsamında yeni konutlar kısa sürede tamamlanacak!

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE KİMSE ZORLA BİR YERE GÖNDERİLMEYECEK

Öte yandan, geçtiğimiz günlerde yasalan Kentsel Dönüşüm Kanunu’na ilişkin açıklamalarda bulunan Deniz Zeyrek, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen, kimsenin zorla bir yere gönderilmeyeceğini söyledi.

Gürgen, kimseyi zorla bir yerlere göndermeyeceklerinin, bunun Anayasa ve kanunlar bakımından mümkün olmadığını söyleyerek, mülkiyet hakkı hususunda kaygıların da boşuna olduğunu söyledi.

İngiltere’de konut sahibi Türklerin sayısı 200 bini buldu!

Kırsal mahallelerde emlak vergisi sorunu! Vatandaşlar emlak vergisinden muaf mı?

Bakan Ersoy’dan konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin şoke eden açıklama!


Geri Dön