23 / 07 / 2024

Depremden etkilenen çiftçiler için duyuruldu! Merakla beklenen destekler için karar verildi!

Depremden etkilenen çiftçiler için duyuruldu! Merakla beklenen destekler için karar verildi!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremden çiftçilerde etkilendi. Bu yüzden çiftçilere müjdeli haber verildi. İşte detaylar!




ÇİFTÇİ DESTEKLERİ NAKİT VERİLECEK!

Kahramanmaraş depreminden etkilenen 10 il için yardımlar hala sürüyor. Bu illerde kayıtlı olan çiftçilere verilen 2022 üretim yılı mazot ve gübre destekleri nakit olarak gerçekleştirilecek. Konuya dair Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de de yayımlandı.

Düzenleme ile "2022 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemeler ve 2023 Yılında Uygulanacak Sertifikalı Tohum Kullanım Desteğine İlişkin Karar"da değişikliğe yapıldı. Buna göre, 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden dolayı zarar gören ve afet bölgesi ilan edilen illerde Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı olan çiftçiler için 2022 üretim yılı mazot ve gübre destekleme ödemeleri nakdi olarak yapılmasına karar verildi.

Karar ile birlikte havza bazlı fark ödeme desteğine ilişkin de değişiklik yapıldı. Bu çerçevede söz konusu destek kütlü pamukta kilogram başına 110 kuruştan 160 kuruşa çıkarken, yağlık ayçiçeğinde 50 kuruştan 70 kuruşa yükseltilmiş oldu.

Bunlara ek olarak, "Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli Listesi" de düzenlendi. Afyonkarahisar-Başmakçı, Kastamonu-Daday, Kastamonu-Devrekani, Kastamonu-merkez, Kastamonu-Seydiler ile birlikte Kastamonu-Taşköprü, Kırıkkale-Balışeyh, Kırıkkale-Keskin, Konya-Ahırlı, Konya-Halkapınar, Niğde-Ulukışla, Samsun-Alaçam, Samsun-Asarcık, Samsun-Bafra, Samsun-Havza, Samsun-Salıpazarı olmak üzere ve Samsun-Vezirköprü havzalarında desteklenen ürünlere eklemelere gidildi. Karar, 1 Ocak 2022'den geçerli olmak üzere yürürlüğe girmiştir.

ÇİFTÇİLERE DESTEĞE DEVAM!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Afet bölgeleri olan illerde hububat ve bakliyatların, cins ve kota sınırı olmadan Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından satın alınacağını duyurdu.

Bakan Kirişci, açıklama şu şekildedir; Deprem afetinden etkilenen illerimizde Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı üreticilerimize destek olmak amacıyla; Toprak Mahsulleri Ofisinin görev alanındaki hububat ve bakliyatlar, cins ve kota sınırı olmaksızın TMO tarafından satın alınacak. Çiftçilerin her daim yanında olmaya devam edeceğiz.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön