09 / 05 / 2024

Depremden sonra göç alan İzmir'de ev fiyatları yüzde 20'den fazla arttı! 

Depremden sonra göç alan İzmir'de ev fiyatları yüzde 20'den fazla arttı! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra Ege Bölgesinde konut piyasası hareketlendi. Depremden sonra göç alan İzmir'de ev fiyatları yüzde 20'den fazla arttı.



Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra Ege Bölgesinde konut piyasasının hareketlendiğini ve fiyatların yüzde 20'nin üzerinde yükseldiğini vurguladı. 

Rıdvan Akgün, konuyla ilgili açıklamasında ""Göçle beraber piyasa yükselmeye başladı. Depremden sonra İzmir'de konut piyasasına bakıldığında fiyatlar yüzde 20'nin üzerinde arttı. Bu arz- talep meselesiydi" diyerek, depremle birlikte ikinci el konutlarda ise çakılma olduğuna dikkat çekti. 

Akgün, ikinci el konutların talep görmemeye başladığının altını çizerek, depreme dayanıklı sıfır konutlara talebin katlandığını söyledi. 

Depremden sonra göç alan İzmir de ev fiyatları yüzde 20 den fazla arttı! 

Ege Bölgesi'nde özellikle vatandaşların tek katlı ya da iki katlı müstakil evleri tercih ettiklerine vurgu yapan Rıdvan Akgün, "Ancak maalesef konut bulmakta zorlanıyoruz. Bu da otomatik olarak kiralık konutlardaki fiyatları etkiledi" diye konuştu. 

Kiralık konutlarda 8-9 bin TL olan evlerin 15-20 bin TL'ye, 10 bin lira olan konutların da 20-25 bin liraya yükseldiğini dile getiren Akgün, açıklaması "Hükümetin politikalarında kira fiyatlarının düşürülmesi ile ilgili yeni kanunlar ve kararlar da gündeme geliyor. Piyasada deprem sonrası İzmir başta olmak üzere Ege Bölgesi'nde çok ciddi bir fiyat artışı yaşandı" ifadelerini kullandı. 

İnsanların birçoğunun bu nedenle 'İzmir'de hayat pahalı' diyerek yeniden deprem bölgesine dönmek zorunda kaldığını da aktaran Akgün, "Birinci derecede metropol alanda yaşamayı düşünenler hayal kırıklığına uğradı. Metropol alanda kiralık daire bulamayınca sayfiye bölgelere yönelmeye başladılar" şeklinde konuştu. 

Depremden sonra göç alan İzmir de ev fiyatları yüzde 20 den fazla arttı! 

Tatilin gelmesiyle beraber fiyatlar yükselince depremzedelerden akraba, çevrelerindeki yakın insanların yanına yerleşenlerinde olduğunu belirten Rıdvan Akgün, birlikte ev kiralayan depremzedelerin olduğuna da dikkat çekti. 

Diğer taraftan Rıdvan Akgün, söz konusu açıklamasında depremzedelerin özellikle İzmir'in merkez noktalarından ziyade Karabağlar, Gaziemir, Bornova, Çiğli, Torbalı, Kemalpaşa bölgelerine talep gösterdiğinin altını çizerek, bu bölgeler ile İzmir'in merkez ilçeleri arasında fiyat farkı olduğunu aktardı. 

Brent petrolün varil fiyatı düştü! Brent petrol bugün ne kadar oldu? 7 Haziran 2023 brent petrol fiyatı

Karavan kamplarına yaz tarifesi! 4 kişilik kampın geceliği ortalama 1000 TL’yi bulacak!

Emtia piyasasında yoğun satış baskısı: Altın, gümüş, paladyum, Brent petrol, buğday, pirinç peş peşe değer kaybetti! 

OECD, Türkiye'nin büyüme tahminini yüzde 2,8'den yüzde 3,6'ya yükseltti!

Geri Dön