28 / 04 / 2024

Depremden sonra talep 5 kat arttı: Kule vinç yatırımcılığı yine popüler oldu!

Depremden sonra talep 5 kat arttı: Kule vinç yatırımcılığı yine popüler oldu!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin büyük yıkımlara sebep olduğu 11 şehirdeki şantiyelerde kule vince talep tam 5 kat arttı. Kule vinçlerin çok yüksek fiyatlarla kiraya verilmesi de yatırımcısının yüzünü güldürdü.



Ülke genelinde yaşanan dengesizlikler sebebiyle büyüme hızı yavaşlama gösteren inşaat sektörü, Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerin yıkımlara sebep olduğu 11 şehirde hareketlendi. 

Verilen detaylara göre binaların inşa süreçlerinin hızlı ve güvenilir bir biçimde tamamlanması için rağbet gören kule vinçlere talep giderek daha da çok arttı. Artan taleplerle beraber de kule vinç yatırımcılığı yeniden popüler oldu.

Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu Genel Başkanı (DAİMFED) Mustafa Karslıoğlu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kullanılmamış kule vinç fiyatlarının yüksekliğine ve tonajına göre 5 milyon TL ile 15 milyon TL arasında satıldığını dile getirerek, aylık kira getirilerinin de ortalama 150 ila 250 bin TL arasında olduğunu dile getirdi.

Depremden sonra talep 5 kat arttı: Kule vinç yatırımcılığı yine popüler oldu!

DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu yaptığı açıklamada senede ortalama 500 vinç satılıp, 1.000 adet kiralanıyorken depremden sonra bu talebin 5 kat arttığını belirterek, yatırımcılarına hiçbir tecrübe gerektirmeyen bu yatırımın ‘Gel, vinci al, kur, çalıştır, işlet' anlayışıyla yürüdüğünü kaydetti. Mustafa Karslıoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Bütün masraflar kiralayan müteahhide ait olduğu için oldukça da cazip. Her meslek grubundan yatırımcısı bulunuyor. Ülkemizde en tanınmış yatırımcılardan bir tanesi de çok sayıda kule vince sahip olan sanatçımız Bülent Ersoy” 


10 SENE YATIRIMCISININ YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Açıklamasında son dönemlerde gündeme gelen kule vinç yatırımcılığıyla ilgili bilgiler veren Mustafa Karslıoğlu, “Koyduğunuz sermayeye göre bu kadar yüksek getirisi olan çok fazla yatırım enstrümanı olmadığı için de kule vinçler öne çıkıyor. Tek yapılması gereken bir şirket kurmak. Sonrasında ise tamamen müteahhitlere ait."

"Kule vinç operatörlerinin en düşük maaşı 80 bin Türk Lirası. Söz konusu bu masraf da müteahhide ait. Sektör olarak hem operatörlüğü hem de kendisi çok güzel bir iş kolu. Çocuk sahibi olan aileler çocuklarını da bu iş koluna da yönlendirebilir."

Mustafa Karslıoğlu açıklamasında kule vinci satın alırken aynı otomobil alır gibi markasına, özelliklerine dikkat etmek gerektiğini belirterek, tecrübeli firmalardan almak gerektiğini söyledi. Açıklamasında inşaat sektörünün zaten senelerdir lokomotif bir sektör olduğunu belirten Karslıoğlu, depremden sonra daha da önem kazandığını, kule vinç yatırımcılığı da en az 10 sene yatırımcısının yüzünü güldürecek bir yatırım olduğunu belirtti.

Emekli maaşlarına ve bayram ikramiyesine zam gelecek mi? Son dakika kulis iddiaları! 

TOKİ'den hiç evi olmayan dar gelirliye 3 bin 500 yeni konut müjdesi! 6 şehirde 9 yeni kampanya!

Kirada yüzde 25 zam sınırı kalkıyor mu? Bakan Tunç'tan son dakika açıklaması geldi!


Geri Dön