28 / 04 / 2024

Kirada yüzde 25 zam sınırı kalkıyor mu? Bakan Tunç'tan son dakika açıklaması geldi!

Kirada yüzde 25 zam sınırı kalkıyor mu? Bakan Tunç'tan son dakika açıklaması geldi!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç son dönemlerde gündemden düşmeyen yüzde 25'lik kira zam tavanı uygulamasıyla ilgili olarak bir son dakika açıklaması yaptı. Bakan Tunç bunun uzatılıp uzatılmayacağının o gün belirleneceğini belirterek, "O günkü şartlar geldiğinde Meclisimizin vereceği karardır" diye konuştu



Ev sahibi kiracı kavgaları gündemi meşgul ederken, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan da geçtiğimiz günlerde konut kiralarındaki yüzde 25 zam sınırı uygulamasına ilişkin bir açıklama gelmişti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı açıklamda kiralarda fahiş kira artışlar sebebiyle mağduriyet oluşmaması için TBMM’de yüzde 25’le sınırlandırıldığını belirterek, "Sonrasında yine bu artışlarla ilgili endişeler sürdü ve 1 sene daha uzatıldı. 2024 yılının Temmuz itibarıyla sona ermiş olacak tabii bir anda fahiş artış olmaması amacıyla kanun koyucunun takdiri söz konusu oldu. 1 Eylül tarihinden itibaren kira davalarında arabuluculuk dönemini başlattık. Yüzde 25 kira artışı durumunun devam etmesine gerek kalmayacak gibi görünüyor" ifadelerini kullanmıştı.

Kirada yüzde 25 zam sınırı kalkıyor mu? Bakan Tunç tan son dakika açıklaması geldi!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç bugün konuyla ilgili bir son dakika açıklaması yaptı. Bakan Tunç açıklamalarında önceliklerinin enflasyon hedefinin tutturulması olduğunu belirterek, pandeminin etkisi, depremin etkisi, diğer etkenlerin ekonomiyi olumsuz etkileyen hususlar olduğunu söyledi. Açıklamasında tüm dünyanın etkilendiğini belirten Bakan Yılmaz Tunç, "Meclis böyle bir tedbiri düşündü haklı olarak. Bunun uzatılıp uzatılmayacağı o gün belirlenecek. O günkü şartlar geldiği zaman Meclisimizin vereceği karardır. Konut sahibi ve kiracı arasında arabulucu sistemini de başlattık. Bu konudaki tartışmaları bir nebze aşağı çektik." ifadelerini kullandı.


129 BİN 259 ARABULUCU BAŞVURUSUNDAN 69 BİN 239 TANESİNDE ANLAŞMA SAĞLANDI 


Adalet Bakanı Yılmaz Tunç dün yaptığı açıklamada da arabuluculuğun kapsamını daha da genişlettiklerine değinerek, bu çerçevede kira davalarında arabulucuya başvuru sayısı 129 bin 259'a ulaştığını söylemişti. Bakan Tunç açıklamasında bu başvurulardan 69 bin 239 tanesinin anlaşma ile sonuçlandığını belirterek, anlaşamama sayısının 41 bin olduğunu kaydetmişti. Bakan Tunç açıklamasında şu ifadeleri kullandı  "Bu da demek oluyor ki 138 binden fazla yurttaşımızın uyuşmazlığını, yargıya taşımadan barışçıl yolla çözümlenmesini sağlamış oluyoruz"

 

Ayder Yaylası'ndaki statü değişikliğine mahkemeden dur kararı! 

TOKİ'den hiç evi olmayan dar gelirliye 3 bin 500 yeni konut müjdesi! 6 şehirde 9 yeni kampanya!

'Misafir vergisi geliyor' ve 'Emekli maaşlarında refah payı kesintisi' iddialarına yalanlama geldi!


Geri Dön