29 / 04 / 2024

'Misafir vergisi geliyor' ve 'Emekli maaşlarında refah payı kesintisi' iddialarına yalanlama geldi!

'Misafir vergisi geliyor' ve 'Emekli maaşlarında refah payı kesintisi' iddialarına yalanlama geldi!

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden, bazı basın yayın organlarında yer alan, "Misafir vergisi geliyor" ve "Emekli maaşlarında refah payı kesintisi yapılacak" iddialarına yalanlama geldi.



Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) "Misafir vergisi geliyor" ve "Emekli maaşlarında refah payı kesintisi yapılacak" iddiaları ile ilgili açıklama yaptı.


İDDİALAR YALANLANDI

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin resmi sosyal medya hesabı https://twitter.com/dmmiletisim üzerinden yapılan paylaşımda kira geliri olan mal sahiplerinin beyanname vererek vergisini ödemesi gerektiği belirtilerek, "Konutta ikamet eden sakinlerin dışında, evde başkalarının misafir edilmesinden kaynaklı herhangi bir vergi alınması söz konusu olmadığını belirten DMM, " 'Misafir vergisi' adı altında magazinselleştirilerek kamuoyunda paylaşılan iddialar gerçeği yansıtmamaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca söz konusu paylaşımda memur ve memur emeklileri için uygulanan refah payı sisteminin ortadan kaldırıldığı iddialarının da gerçeği yansıtmadığını belirten Dezenformasyonla Mücadele Merkezi açıklamasında "Bahse konu olan haberlerde iddia edildiği gibi emekli maaşlarında önümüzdeki süreçte kesinti yapılması da söz konusu değildir. Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik yapılan manipülatif haberlere itibar etmeyiniz" ifadelerini kullandı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin paylaşımı şu şekilde:
 

 

Evinde misafiri olanlara 'Misafir Vergisi' şoku! Kira almış gibi kira vergisi ödenecek: Aman beyan dönemini kaçırmayın!

Ev mi dükkan mı? İstanbul,  Ankara  ve  İzmir  verileri masaya yatırıldı, bakın ne sonuç çıktı!

İzmir'de 16 adet konut ile Konya'daki 23 adet arsa satılıyor ! Ev ve arsa yeri alacaklar dikkat! 


Geri Dön