16 / 05 / 2024

Depremzede 10 ildeki üzücü gerçek! En az deprem sigortası hangi şehirde çıktı?

Depremzede 10 ildeki üzücü gerçek! En az deprem sigortası hangi şehirde çıktı?

Geçtiğimiz pazartesi günü yaşanan büyük deprem felaketinin ardından, üzücü bir gerçek daha ortaya çıktı. Depremin vurduğu illerdeki binaların yarısından fazlasının sigortasız olduğu belirlenirken, deprem sigortasının en az olduğu il ise bakın hangisi çıktı?..



EN AZ DİYARBAKIR EN ÇOK GAZİANTEP’TE

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre, DASK verileri, depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'taki 210 bin konuttan sadece 113 binin deprem sigortası bulunduğunu ortaya çıkardı. Kahramanmaraş’ta sigortalılık oranı yüzde 53.8'de kalırken, büyük hasarın yaşandığı Hatay'da bu oran yüzde 40.1'e kadar düştü. DASK sigortasının en düşük olduğu il ise yüzde 33.7'yle Diyarbakır olurken, Gaziantep yüzde 65.4'le en çok sigortası olan konutun bulunduğu il oldu.

Depremzede 10 ildeki üzücü gerçek! En az deprem sigortası hangi şehirde çıktı?

Verilere göre Gaziantep'teki 339 bin konutun 219 binin deprem sigortası bulunuyor. Diğer yandan Türkiye genelinde ise 20 milyon 32 bin konuttan 10 milyon 950 bin konutun sahibi sigorta yaptırırken, sigortalılık oranı yüzde 55'e yaklaştı.

Diğer taraftan son 20 sene içinde Türkiye genelinde 920 deprem yaşandığı bildirilirken, bu depremlerde yıkılan ya da hasar gören yaklaşık 105 bin sigortalı konuta 1 milyar 446 milyon lira hasar ödemesi yapıldı.

Buna göre en fazla sigorta ödemesi ise 164 depremin yaşandığı 2020 yılında gerçekleştirildi ve bu depremlerde hasar gören 60 bini aşkın konut için hak sahiplerine 969 milyon liralık sigorta ödemesi yapıldı. Son olarak geçen sene DASK kapsamında, 17 bin 438 hasarlı konut için hak sahiplerine 183 milyon liralık ödeme yapıldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön