29 / 04 / 2024

Depremzede 10 ildeki üzücü gerçek! En az deprem sigortası hangi şehirde çıktı?

Depremzede 10 ildeki üzücü gerçek! En az deprem sigortası hangi şehirde çıktı?

Geçtiğimiz pazartesi günü yaşanan büyük deprem felaketinin ardından, üzücü bir gerçek daha ortaya çıktı. Depremin vurduğu illerdeki binaların yarısından fazlasının sigortasız olduğu belirlenirken, deprem sigortasının en az olduğu il ise bakın hangisi çıktı?..



Haftanın ilk günü uyandığımız deprem kabusundan bu yana geçen zaman içinde felaketle ilgili rakamlar da belirginleşmeye başladı. İşte bunlardan biri de binalar için çok önemli olan deprem sigortasıyla ilgili.

 Depremzede 10 ildeki üzücü gerçek! En az deprem sigortası hangi şehirde çıktı?

Edinilen bilgiye göre, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen depremlerin etkilediği 10 ilde bulunan konutların yarıdan fazlası sigortasız çıktı.

Kısa adı DASK olan Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun resmi verileri, felaketin yaşandığı 10 ilde bulunan 2 milyon 175 bin konuttan 1 milyon 118 bininin deprem sigortası bulunmazken, sadece 1 milyon 57 bin konut için sigorta yaptırıldığını ortaya koydu. Söz konusu veriler ayrıca, yıkılanların yanı sıra ayakta kalmasına rağmen oturulamaz durumda bulunan konutlardan yüzde 48.6'sının de sigortası olmadığını gösterdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön