07 / 05 / 2024

Depremzede öğrencilere ek kontenjan açan üniversiteler peş peşe açıklandı! 

Depremzede öğrencilere ek kontenjan açan üniversiteler peş peşe açıklandı! 

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından depremzede öğrencilere ek kontenjan ayrılmasına yönelik açıklama yapan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) detayları duyurdu.



Yükseköğretim Kurulu, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) depremden dolayı Olağanüstü Hal kapsamındaki iller ile Sivas’ın Gürün ilçesinde 6 Şubat 2023 tarihi itibarıyla ikamet eden öğrenciler için kendi illerindeki devlet üniversitelerinde merkezi yerleştirme ile öğrenci alan programların genel kontenjanı dışında ilave yüzde 25 kontenjan ayrılmasına karar verdi.

NTV'de yer alan detaylara göre, herhangi bir yükseköğretim programına kayıtlı olan, yükseköğretim programından mezun durumda ya da üniversite öğrenciliğinden ilişiği kesilen öğrenciler söz konusu kontenjanlardan yararlanamayacak.

Karar kapsamında deprem bölgesindeki Adıyaman, Çukurova, Dicle, Fırat,  Adana  Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji, Gaziantep, Harran, Hatay Mustafa Kemal, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji, İnönü, İskenderun Teknik, Kahramanmaraş İstiklal, Kahramanmaraş Sütçü İmam,  Kilis 7 Aralık, Malatya Turgut Özal, Osmaniye Korkut Ata üniversiteleri açıklanan kararda yer alıyor.

Depremzedeler tercih sayısına bağlı olarak ve önceliklerine göre tercih sırasını gözeterek, genel kontenjanlarla beraber kendilerine ayrılan ilave kontenjan kapsamındaki programlardan tercih gerçekleştirebilecek.

Bu kontenjanların dışında vakıf üniversitelerindeki her bir programa, 2547 sayılı Kanun’da tahmin edilen yüzde 15 burslu öğrenci okutulması yükümlülüğü kapsamı dışında olmak üzere ve çift diploma programları hariç, depremzede YKS adayları için birer kontenjan ayrılacak.

Merkezi yerleştirmede ayrılan bu kontenjana kayıt olmasında ise kayıt yapılan kontenjan kadar ek yerleştirme sırasında söz konusu programa üniversitenin tercihi de alınarak indirimli ya da ücretli kontenjan eklenecek.

Küresel piyasalarda gözler ABD'nin enflasyon verilerinde!

Öğrenciler rakamlar tek tek açıklandı! ÖTV'siz telefon fiyatları kaç lira? Öğrencilere ÖTV indirimi ne zaman başlayacak?

ABD Kripto Borsası Bittrex iflas etti!


Geri Dön