12 / 05 / 2024

Küresel piyasalarda gözler ABD'nin enflasyon verilerinde!

Küresel piyasalarda gözler ABD'nin enflasyon verilerinde!

Aktarılan detaylara göre, küresel piyasalarda, ABD'nin bugün açıklanacak olan enflasyon verileri öncesi negatif bir seyir izlenirken, devam eden borç krizine ilişkin haber akışı yatırımcıların odağında kalmayı sürdürüyor.



Küresel piyasalarda, ABD'nin bugün açıklanacak olan enflasyon verileri öncesi negatif bir seyir izlenirken, devam eden borç krizine ilişkin haber akışı yatırımcıların odağında kalmayı sürdürüyor.

Verilen detaylara göre, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek dönem para politikasına yönelik belirsizlikler varlık fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ediyor.

Küresel piyasalarda gözler ABD nin enflasyon verilerinde!

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, bugün ABD'de açıklanacak olan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerinin Fed'in Haziran ayındaki toplantıda alacağı kararlara ilişkin beklentileri etkileyebileceğini kaydederek, para piyasalarındaki fiyatlamalarda 25 baz puanlık faiz artış ihtimalinin güç kazanmaya devam ettiğini belirtti. 

Ayrıca buna göre, Fed'in gelecek ay 25 baz puan faiz artırabileceğine yönelik öngörüler de yüzde 25 seviyelerine kadar çıktı.

Paylaşılan detaylara göre, söz konusu gelişmede Fed üyelerinin sözle yönlendirmeleri ve beklentileri aşan makroekonomik veriler de etkili olurken, New York Fed Başkanı John Williams, dün, enflasyonun gelecek 2 senede bankanın uzun vadede hedefi olan yüzde 2'ye dönmeden önce bu sene yüzde 3,25 civarına düşmesini beklediğini kaydetti.


Geri Dön