28 / 04 / 2024

Küresel piyasalarda gözler ABD'nin tarım dışı istihdam raporunda!

Küresel piyasalarda gözler ABD'nin tarım dışı istihdam raporunda!

Küresel piyasalar, Fed'in bu ayki toplantıda faiz artırmayabileceğine şeklindeki beklentilerin güçlenmesi ve ABD'de borç limiti krizinin aşılmasıyla pozitif seyrederken, bugün gözler ABD'de açıklanacak olan istihdam raporundaki verilere çevrildi.



ABD'de hem borç limiti krizi hem de ABD Merkez Bankası'na (Fed) ilişkin endişelerin yatışması piyasalardaki risk iştahını da artırmıştı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, ABD Senatosu, bugün borç limitinin artırılarak ülkenin temerrüde düşmesini önleyecek olan söz konusu yasa tasarısını onaylarken, bu limitin 1 Ocak 2025 tarihine kadar askıya alınmasını öngören tasarı, yasalaşması için ABD Başkanı Joe Biden'ın imzasına da sunulacak.

Yine verilen detaylara göre, ülkede para politikasına ilişkin beklentiler de hafta başına göre önemli şekilde bazı değişimler gösterirken, söz konusu bu  gelişmede Fed üyelerinin sözle yönlendirmeleri de oldukça etkili oldu.

Küresel piyasalarda gözler ABD nin tarım dışı istihdam raporunda!

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, haziran ayındaki toplantısında faiz artırımını "atlama" eğiliminde olduğunu kaydetti.

Verilen detaylara göre, Fed'in faiz oranlarını sabit tutabileceği noktaya yakın olduğuna değinen Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, faizleri yükseltmeye devam etmek zorunda olmadıklarını belirtti.

St. Louis Fed Başkanı James Bullard da yaptığı açıklamadafaiz artışlarından sonra para politikasının daha iyi durumda olduğunu kaydetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön