06 / 05 / 2024

Piyasalarda gözler ABD'nin enflasyon verilerinde!

Piyasalarda gözler ABD'nin enflasyon verilerinde!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yarın politika faizini sabit bırakabileceğine yönelik beklentilerle pozitif bir seyir izlerken, bugün ise gözler ABD'de açıklanacak olan enflasyon verilerine çevrildi.



Paylaşılan detaylara göre, enflasyon ve resesyon ikilemindeki küresel ekonomilerde "şahin" para politikalarının sonuna yaklaşıldığına yönelik fiyatlamalar güçlenmeyi sürdürüyor.

Verilen detaylara göre, para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in bugün başlayacak ve yarın sonlanacak Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında yüzde 84 ihtimalle politika faizinin sabit bırakılmasını öngörülüyor.

Diğer bir taraftan ülkede bugün açıklanacak olan enflasyon verileri yatırımcıların odağında yer alıyor. Piyasalarda Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) Mayıs ayında yüzde 4,1'e gerilemesi beklenirken, veriyle beraber varlık fiyatlarında oynaklığın da artabileceği öngörülüyor.

Piyasalarda gözler ABD nin enflasyon verilerinde!

Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan analistler, hem bugün açıklanacak olan enflasyon verileri hem de yarınki para politikası kararlarının önemine değinerek, buralardan alınacak olan sinyallerin Fed'in temmuz ayındaki toplantısı için soru işaretlerini azaltabileceğini bildirdi.

Verilen detaylara göre, para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in Temmuz ayında yüzde 60 ihtimalle 25 baz puan faiz artıracağının öngörüldüğünü kaydeden analistler, yarınki politika metni ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın merakla beklenen açıklamalarının söz konusu tahminler üzerinde etkili olmasının beklendiğini kaydetti.

Dün ülkede resmi olarak açıklanan verilere göre, New York Fed'in bugün açıkladığı Mayıs 2023'e ilişkin Tüketici Beklentileri Anketi'nin sonuçları, kısa vadeli enflasyon beklentilerinin gerilediğini ortaya çıkardı.

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Amerikalı tüketicilerin kısa vadeli enflasyon beklentisi, Mayıs ayında yüzde 4,1 ile 2 yılın en düşük seviyesine indi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön