19 / 05 / 2024

Piyasalarda gözler ABD'nin enflasyon verilerinde!

Piyasalarda gözler ABD'nin enflasyon verilerinde!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yarın politika faizini sabit bırakabileceğine yönelik beklentilerle pozitif bir seyir izlerken, bugün ise gözler ABD'de açıklanacak olan enflasyon verilerine çevrildi.



Emtia fiyatları da enflasyon ve resesyon ikilemi arasında karışık seyrine devam ederken, açıklanan resmi rakamlara göre, brent petrolün varil fiyatı, devam eden talep endişeleri ile dün yüzde 4 düşüşle 72 dolara kadar geriledi.

Yine diğer bir taraftan, dünya ekonomilerinde resesyon riskinin güçlenmeyi sürdürmesi petrol fiyatları üzerinde baskı oluşturmayı sürdürmesiyle, Brent petrolün varil fiyatı haftaya yüzde 1,4 azalışla 73,9 dolardan başladı.

Söz konusu gelişmelerle dün New York borsasında S&P 500 ve Nasdaq endeksi 22 Nisan 2022'den, Dow Jones ise 1 Mayıs 2023 tarihinden bu yana en yüksek kapanışını gerçekleştirirken, S-P 500 endeksi yüzde 0,93, Nasdaq endeksi yüzde 1,53 ve Dow Jones endeksi yüzde 0,56 yükseldi. ABD'de endeks vadeli kontratlar, yeni güne de yükselişle başladı.

Piyasalarda gözler ABD nin enflasyon verilerinde!

Yine verilen bilgilere göre, Avrupa'da dün alış ağırlıklı bir seyir ön plana çıkarken, bugün gözler, bölgede açıklanan makroekonomik verilere çevrildi.

Bölgede güçlü kalmayı sürdüren enflasyon, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) politika alanını daraltmaya devam ederken, bugün Almanya'da açıklanacak enflasyon verilerinden alınacak işaretlerin varlık fiyatları üzerinde etkili olması da bekleniyor.

Ayrıca verilen bilgilere göre, diğer bir taraftan, ECB'nin perşembe günü politika faizini 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakılırken, politika metni ve toplantı sonrası ECB Başkanı Christine Lagarde'ın yapacağı yönlendirmeler piyasalar açısından da büyük önem arz ediyor.

100 bin taşerona kadroda son durum! Taşerona kadro görüşmeleri başlıyor mu? 

Altın fiyatları yükselişte! Altın fiyatları bugün ne kadar? Gram ve çeyrek altın kaç lira? 13 Haziran altın fiyatları

Akaryakıt fiyatları bugün kaç lira? Benzin, motorin, LPG litre fiyatlarında son dakika! Sürücüler dikkat! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön