29 / 04 / 2024

Dolar 27 TL'de çakılı kalırken gözler enflasyon verilerine çevrildi! Dolarda son dakika gelişmesi

Dolar 27 TL'de çakılı kalırken gözler enflasyon verilerine çevrildi! Dolarda son dakika gelişmesi

Dolar/TL kuru uzun zamandır aşamadığı ve çakılı kaldığı 27 TL seviyesinin az üzerinde işlem görürken, gözler ABD'nin enflasyon rakamlarına çevrildi.



Dolar/TL kuru 27 TL seviyesinde kalıcılığını korumaya devam ediyor. Dolar uzun zamandır 27,02 TL'den başlarken, euro ise 29,67 lira seviyesinde işlem görüyor. Döviz kurları sabit seyrine devam ederken gözler bugnü ABD'den gelecek enflasyon rakamlarına çevrildi. 

CARİ AÇIK AZALTILMAYA ÇALIŞILIYOR!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı her konuşmada cari açığı azaltıcı politikalar konsunda adımlar atmaya devam ediyor. 

Altın, pırlantalı altın ve kıymetli metallerden oluşan 6 kalemlik mücevher ithalatına yüzde 20 ek yükümlülük getirildi.

Türkiye 2023'de 37 milyar 696 milyon dolar cari açık verdi. Bunun 16,5 milyar doları altın ithalatından kaynaklanıyor. Haziran dönemi cari açık rakamları cuma günü açıklanacak.

Dolar 27 TL de çakılı kalırken gözler enflasyon verilerine çevrildi! Dolarda son dakika gelişmesi

ABD ENFLASYON RAKAMLARI YARIN AÇIKLANACAK!

Piyasaların gözü, Fed'in politikalarına yön verecek mahiyette veri olan ABD enflasyonunda. Veri yarın saat 15:30'da açıklanacak. 

Ekonomi ve İstişare toplantısı'nda konuşma yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Eylül ayında açıklanacak Orta Vadeli Program'ın önemli bir işlev göreceğini söyledi.

Yılmaz "Bir taraftan ithal ürünleri yurt içinde üreterek, ama diğer taraftan da daha fazla ihracat yaparak, sadece mal ihracatı değil daha fazla hizmet ihracatı yaparak, döviz kazandırıcı faaliyetlerin geliştirilmesi gerekiyor" ifadesini kullandı. 

Yılmaz, eylül ayında kamuoyuyla paylaşılacak Orta Vadeli Programın (OVP), ekonomideki öngörülebilirliğin artırılması yönünde önemli bir işlev göreceğini belirterek, "Enflasyonla ilgili olarak girdi maliyetlerini düşürücü, aracı maliyetlerini azaltıcı, arzı arttırıcı politikaların yine önemi üzerinde duruldu." ifadesini kullandı.

Dolar 27 TL de çakılı kalırken gözler enflasyon verilerine çevrildi! Dolarda son dakika gelişmesi
DOLARDA SON DAKİKA GELİŞMESİ!

Dolar/TL kurunda son dakika gelişmeler haftanın üçüncü işlem gününde de yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Dolar/TL kuru bugün güne yüzde 0,11 yükselişle başladı. Bugün dolar/TL alış fiyatı 27,068 lira, satış fiyatı ise 27,160 liradan işlem görüyor. 

Altın atağa geçti! 9 Ağustos Çarşamba Kapalıçarşı altın fiyatları ne kadar? 9 Ağustos 2023 canlı altın fiyatları

Dolar 13 TL birden fırlayacak! Kemerlerinizi bağlayın! Tarih açıklandı...

Geri Dön