05 / 05 / 2024

Küresel piyasalarda gözler ABD enflasyon verilerinde! Altın, dolar ve borsada son durum ne?

Küresel piyasalarda gözler ABD enflasyon verilerinde! Altın, dolar ve borsada son durum ne?

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Küresel piyasalar, ABD'de bugün açıklanacak olan enflasyon verilerinin ABD Merkez Bankası (Fed) üzerindeki baskıyı azaltabileceği beklentisiyle pozitif seyrediyor.



Küresel piyasalar, ABD'de bugün açıklanacak olan enflasyon verilerinin ABD Merkez Bankası (Fed) üzerindeki baskıyı azaltabileceği beklentisiyle pozitif seyrediyor.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, Fed'in enflasyonla mücadelede kararlı olmasına karşın Banka'nın "şahin" adımlarında sona yaklaştığına yönelik öngörüler günden güne güçlenirken, bugün açıklanacak olan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verisinden alınacak sinyallerin Fed'in para politikasına ilişkin ipuçları vermesi de bekleniyor.

Ayrıca yine verilen detaylara göre, para piyasalarındaki fiyatlamalarda söz konusu veri öncesi, Fed'in bu ayki toplantıda yüzde 92 ihtimalle politika faizini 25 baz puan artırması beklenirken, söz konusu bankanın yıl sonuna kadar toplamda 50 baz puanlık faiz artırma potansiyeli de masada kalmayı sürdürüyor.

Konu ile ilgili olarak önemli bilgiler veren analistler, ülkede haziran ayı enflasyonuna ilişkin piyasa beklentilerinin aylık bazda yüzde 0,3 ve yıllık bazda yüzde 3,1 olduğunu hatırlattı.

Küresel piyasalarda gözler ABD enflasyon verilerinde! Altın, dolar ve borsada son durum ne?

Ayrıca ABD'de iş gücü piyasasının yaklaşık 60 senenin en güçlü seviyesinde olduğunu ve söz konusu bu durumun Fed'in politika alanını daraltmayı sürdürdüğünü kaydeden analistler, buna karşın son dönemdeki verilerde soğuma emarelerinin görülmeye başladığına da değindi.

Analistler konun ile ilgili olarak yaptıkları açıklamalarda ülkede resesyon fiyatlamalarının da yumuşadığını dile getirerek, "yumuşak iniş" senaryolarının yeniden yatırımcıların kararlarında etkili olabileceğini belirtti.

Fed'in senenin geri kalanında atacağı adımlara ilişkin belirsizliklerin yüksek olmasına karşın açıklanmış olan makroekonomik verilerden alınan sinyallerin de önemine değinen analistler, bugünkü verilerden sonra bankanın nihai faiz oranını yüzde 5,25-5,50 seviyelerinde belirleme olasılığının da ön plana çıkabileceğini kaydetti.

Aktarılan detaylara göre, söz konusu bu gelişmelerle tahvil piyasalarında dün de alışlar ön plana çıkarken, ABD'nin 10 yıllık tahvil faizleri de gösterdiği düşüş eğilimini üst üste 3. işlem gününe taşıyarak yüzde 3,97'ye geriledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön