29 / 04 / 2024

Küresel piyasalar yönünü pozitife çevirdi! Altın dolar ve borsada son durum!

Küresel piyasalar yönünü pozitife çevirdi! Altın dolar ve borsada son durum!

Yatırımcıların yakından takip ettiği küresel piyasalar, ABD'de beklentilerin üzerinde yavaşlayan enflasyondan sonra pozitif bir seyir izlerken, ABD'de JP Morgan, Wells Fargo, Citi Group gibi bankalar ve BlackRock'ın 2. çeyrek finansal sonuçları da yatırımcıların odağında olacak.



ABD'de hafta içinde açıklanan makroekonomik veriler, ülke ekonomisinde yumuşak iniş yapılabileceği ihtimallerini ön plana çıkarmaya devam ederken ülkede süren bilanço sezonunun da hisse ve sektör bazlı oynaklığı arttırabileceği belirtiliyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, ülkede Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE), Haziran ayında aylık bazda yüzde 0,2 ve yıllık bazda yüzde 3 artış göstererek, piyasa beklentilerinin altında kalmasından sonra dün de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), aynı dönemde aylık ve yıllık bazda yüzde 0,1 artışla öngörülerin altında gerçekleşti.

Paylaşılan detaeylara göre, ülkede üretici enflasyonu, yıllık bazda 2020 yılından bu yana düşük seviyelere indi.

Küresel piyasalar yönünü pozitife çevirdi! Altın dolar ve borsada son durum!

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, üretici fiyatlarına ilişkin olarak açıklanan verilerin ABD'de enflasyonun düştüğüne dair daha fazla kanıt sağladığını ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) "şahin" politikalarını yakında sona erdireceğine dair beklentileri artırdığını kaydetti.

Yine verilen detaylara göre, Fed yetkililerinin açıklamaları da takip edilmeye devam ediliyor. Ayrıca San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, söz konusu bu faiz artışlarının ülkede yüksek enflasyonu düşürmek amacıyla gerekli olacağını kaydederek, "Enflasyona karşı zafer kazandığımızı söylemek için henüz çok erken." değerlendirmesini yaptı. Ayrıca San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, daha önce bu sene iki faiz artışına daha ihtiyaç duyulacağına inandığını kaydetmişti.

En "şahin" Fed üyelerinden biri şeklinde bilinen St. Louis Fed Başkanı James Bullard'ın, gelecek ay görevi bırakacağı açıklandı. Banka tarafından yapılan açıklamada, St. Louis Fed'in ilk başkan yardımcısı ve operasyondan sorumlu başkanı Kathleen O'Neill Paese'nin, geçici başkan ve CEO görevlerini derhal geçerli olmak üzere üstlendiği kaydedildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön